Fed Kupa: Kolozsváron fogadják Svájcot is a román lányok

Beleszerettek Kolozsvárba a román női tenisz Fed Kupa csapat tagjai, így azt kérték a szakszövetségtől, hogy a világcsoportba való feljutásért rendezett Svájc elleni találkozót is a Szamos-parti, közel 9000 néző befogadására alkalmas multifunkcionális csarnokban rendezzék meg. A mérkőzésre április 21-22-én kerül sor.

Mint írtuk, az Irina Begu, Sorana Cirstea, Ana Bogdan és Raluca Olaru felállású román csapat február 10-11-én 3-1-re legyőzte Kanadát és ezzel kvalifikálta magát a világcsoportba való osztályzóra. Ellenfelet a világcsoport első fordulójának vesztesei közül kapott a keddi sorsoláson.

Fed Kupa, világcsoport play-off
Románia-Svájc
Hollandia-Ausztrália
Belgium-Olaszország
Szlovákia-Fehéroroszország

Romániának ez lesz sorozatban a hatodik hazai pályán megrendezett Fed Kupa összecsapása 2014 óta. Ebben a periódusban háromszor szerepelt már Kolozsváron - Csehország, Németország és Kanada ellen, egy-egy alkalommal pedig Bukarestben ás Konstancán léptek pályára. Ez a Fed Kupa szabályzatának azon cikkelye miatt fordulhatott elő, amely előírja, hogy a két csapat előző, egymás elleni mérkőzésének helyszínét veszik számításba az új találkozó házigazdájának megállapításakor.

A WTA-világranglista 2. helyén álló Simona Halep ugyan sérülés miatt nem tudott pályára lépni a tengerentúliak ellen, de a lelátóról biztatta csapattársait. A Dohában tartózkodó teniszező elmondta, alig várja már a Svájc elleni mérkőzést. „Kolozsváron szeretnék játszani, ez lenne a legmegfelelőbb helyszín. A terem nagy és így sokat látogathatnak ki a mérkőzéseinkre” –mondta Halep. „Soha és sehol nem éreztük ennyire a közönség támogatását. Erőt adtak nekünk a biztatásukkal. A kolozsvári csarnok akusztikája pokolian jó, nagyon szeretnénk Svájc ellen is ott játszani” – tette hozzá Sorana Cirstea. 

Változhat viszont a borítás, míg Kanada ellen szintetikus borítást kapott a pálya, elképzelhető, hogy Svájcot salakon fogadnák a román lányok.

Svájc 3-1-re kapott ki Csehországtól a Világcsoport első fordulójában. Heinz Guenthardt szövetségi kapitány akkor Belinda Bencic, Bacsinszky Tímea, Jil Teichmann és Viktorija Golubic összeállításban küldte pályára csapatát. 

Kapcsolódók

Kimaradt?