Liga 1: újabb kolozsvári győzelem született az erdélyi magyar rangadón

Győzelemmel kezdte a labdarúgó Liga 1 rájátszását a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR, amely szombaton este, idén immár negyedik alkalommal, győzte le a Sepsi OSK-t.

Radikálisan más célkitűzéssel futott neki az erdélyi magyar focibarátok körében legnagyobb követőtáborral rendelkező Kolozsvári CFR és Sepsi OSK a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának: egyfelől a fellegvári vasutasok címvédőként és alapszakasz-győztesként az aranyérem legfőbb várományosai, másfelől pedig a Sepsi OSK számára már az első hat közé jutás is óriási fegyvertény jelentett.

Az alapszakaszbeli pontok megfelezése után ugyan az első és hatodik között pontkülönbség megfeleződött (a CFR 54 pontja 27-re, a Sepsi OSK 37 pontja 19-re csökkent, a 17 pontos különbség 8 pontra csökkent), így elméletileg bármi megtörténhet a rájátszás tíz fordulójában.

De a Constantin Radulescu stadionban megrendezett mérkőzésen a szintbeli különbség hamarabb hamarabb kiütközött, mint ahogy azt a csapatukat elkísérő mintegy 100 fős Székely Légió remélte: alig 20 másodperc telt a kezdő sípszó után, amikor máris lendültek magasba a kolozsvári játékosok karjai, ugyanis az első támadását vezető CFR betalált. Ki más lehetett volna, mint a gólkirály George Tucudean, aki szépségdíjas góllal mattolta Niczuly Rolandot. A gyorsan kapott gól "megfogta" a vendégeket, akik éppen legfontosabb erejüket - az ellentámadást - kellett labdabirtoklásra és aktív támadásra váltaniuk. Ebben nem voltak túlságosan sikeresek, egy két távoli kísérlet kivételével nem tudták veszélyeztetni Arlakuskis kapuját.

Alig pár perc telt el a második félidőből, amikor a vendégtábor ugorhatott talpra: a 48. percben a szünetben beállt Mensah robogott el Culio mellett és találta meg a tizenhatosban Vasvarit, aki bekotorta a labdát a bajnok kapujába. "Huj-huj-hajrá!" - zúgott a Székely Légió, de örömük csak 9 percig tartott, hiszen Damjan Djokovics fejesével az 57. percben visszavette a vezetést a CFR.

A Sepsi OSK óriási lehetőséget kapott a 70. percben, amikor az enerváltan játszó Culio megkapta második sárga lapját, és emberhátrányban hagyta csapatát. Eugen Neagoe két további támadó szellemű játékost - Hadnagy Attila és Yaszin Hamed -  cserélt be, a vendégek be is szorították a bajnokot a saját térfelére, ám gól a másik térfelen esett. A CFR a hosszabbítás perceiben jutott büntetőhöz és a csapatkapitány Ciprian Deac nem hibázott, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Győzelmével a Kolozsvári CFR 30-ra növelte pontjai számát és "hátradőlve" figyelheti rájátszási riválisai vasárnapi és hétfő meccseit.

Labdarúgó Liga 1, felsőházi rájátszás, 1. forduló

  • Kolozsvári CFR-Sepsi OSK 3-1
  • CSU Craiova-Astra Giurgiu 1-0
  • FCSB-CF Viitorul (hétfő, 20.30)
z állás: 1. CFR 30 pont 2. FCSB 25 3. Craiova 23 4. Astra 20 5. Viitorul 19 6. Sepsi 19(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/sport/ismet-kikapott-a-cfr-tol-a-sepsi-osk)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?