FRISSÍTVE - Román Kupa: elmaradt az újabb csíki csoda, továbbjutott a címvédő Craiova

FRISSÍTVE: Az U Craiova jutott be negyedik csapatként a labdarúgó Román Kupa elődöntőjébe, miután csütörtökön este a csíkszeredai stadionban 3-0-ra legyőzte a harmadoszályban vitézkedő helyi FK-t. 

Telt ház, csípős hideg szél és felázott játéktér fogadta a pályára lépő csapatokat a csíkszeredai városi stadionban csütörtök este. A bizakodó hangulatot fokozta, hogy a futballmeccs miatt korábbi időpontra előrehozott jégkorongmeccsen a Csíkszeredai Sportklub 3-0-s győzelemmel nyitotta az Erste Liga negyeddöntő-párharcát a nagy rivális Brassói Korona ellen.

A csíkszeredai stadion gyepét csütörtökön délután egy speciális jégoldó folyadékkal locsolták meg, hogy az éjszaka során megfagyott pályát használhatóvá tegyék. Ennek eredményeként a játékfelület  megolvadt ugyan, viszont teljesen elmocsarasodott. A  mérkőzés előtt Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda U-19-es csapatának edzője a DigiSport helyszíni riporterének elmondta, a nehéz pálya valószínűleg kiegyenlíti majd az esélyeket.

Piros-fekete koreográfiával és színes füstfelhővel köszöntötték a csíkszeredai drukkerek a bevonuló csapatokat. Az utolsó pillanatban megérkeztek az U Craiova szurkolói is, akik mintegy harmincan kísérték el az olténiai kék-fehéreket.

Bátran kezdett az FK Csíkszereda, az első támadásokat a hazai csapat vezette, ám ezek az akciók nem igazán jelentettek veszélyt az U Craiova kapujára. Szögletig is eljutottak a csíkiak, ezt követően javarészt mezőnybeli játékot, sokszor inkább birkózást láthatott a lelkes közönség. A kiegyensúlyozott küzdelem a 27. percig tartott, amikor Fortes baloldali beadása megtalálta az útját Dimitrovig, aki 6 méterről bevette Bordás kapuját.

Ezután elsősorban sárban dagonyázás folyt a pályán. A viszonylag hamar érkező vendéggól némileg visszavetette a lelkesedést a lelátókon és a pályán egyaránt, szünetig csupán szórványosan jegyezhettünk fel igazán jól felépített akciót. A pihenő előtt egy formás támadás végén a hazaiak támadóját gyanús körülmények között szerelték, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Valentin Suciu együttese igyekezett átvenni a játék irányítását, ám az egyre nehezebb talajú pálya és a vendégek rutinja nem igen engedte kibontakozni a hazai próbálkozásokat. A játékrész végéhez közeledve egy védelmi megingást követően, előbb megduplázta, majd a lefújás előtti pillanatokban megtriplázta előnyét a Craiova: előbb Cristi Bărbuț a 78. percben, majd Koljic a hosszabbítás első percében szerzett gólt.

A mérkőzésen győzött a nagyobb tapasztalattal rendelkező és a hazaiak védelmi hibáit könyörtelenül kihasználó vendégegyüttes. A küzdelem légköre végig sportszerű volt. Mindkét tábor a saját kedvencek biztatásával volt elfoglalva, ezúttal nem hangzottak el gyalázó rigmusok.  A lefújást követő percekben méltán ünnepelte mindkét szurkolótábor az övéit.

A csíkiaknak azért sincs miért csüggedniük, mert az FK már azzal beírta magát a futball történelemkönyvének lapjaira, hogy bejutott az ország nyolc legjobb csapata közé a kupaküzdelmekben, és tette mindezt egyetlen alsóbb osztályú gárdaként. Vasárnap már új kihívások elé néz az FK, hazai pályán kezdi meg a harmadosztályú bajnokság tavaszi küzdelmeit. A cél egyértelműen az, hogy ősztől osztályt lépve magasabb szinten képviselhessék a piros-fekete színeket.

Győzelmével a CSU Craiova negyedikként bejutott a Román Kupa elődöntőjébe, ahova korábban a FC Viitorul, az Astra Giurgiu és a Kolozsvári CFR kvalifikálta magát.

Román Kupa, negyeddöntők
Nagyszebeni FC Hermannstadt–FC Viitorul 2-3
Dunărea Călărași–Astra Giurgiu 1-2
Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 0-1
FK Csíkszereda-U Craiova 0-3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?