Brăliai késelés: megszólaltak csapattársak

Bármiféle ok vagy előzetes konfliktus nélkül támadtak rá a brăilai csapatnál játszó két amerikai kosárlabdázóra a szombatról vasárnapra virradóra - állítják a sportolók csapattársai. 

A Cuza Sportklub közleménye szerint előbb egy férfi támadt rá a kosárlabdázókra, akik megpróbálták csillapítani a kedélyeket és elhagyni a helyet, ekkor azonban - ahogyan az a térfigyelő kamerák felvételeiből is kiderül - további nyolc-kilenc személy csatlakozott az agresszorhoz, akik ököllel, székekkel ütötték, rúgták a sportolókat, és több késszúrást ejtettek rajtuk. A klub közleménye cáfolja azt a sajtóinformációt, miszerint az agresszorok társaságában levő hölgyek miatt robbant ki a konfliktus, „a sportolók szűk körben érkeztek, és senkivel nem léptek kapcsolatba a lokálban” – állítják. 

A klub vezetősége ugyanakkor arról is tájékoztat, hogy jelenleg mindkét sportoló állapota stabil. Joseph McClaimet a műtét után továbbra is a brăilai kórház intenzív osztályán kezelik, őt nem fogják más egészségügyi intézménybe szállítani. Társa, Darrell Bowie súlyosabb sérüléseket szenvedett, őt az esetleges utólagos komplikációk megelőzése érdekében szállították a bukaresti Floreasca kórházba. „Együttműködünk a brăilai nyomozó hatóságokkal, és állandó kapcsolatban állunk az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségével, valamint a két sportoló családjával” – áll még a klub közleményében. 

A brăilai kosárlabdaklub egy hónappal ezelőtt szerződtetett két amerikai játékosát, a 24 éves Darrel Bowie-t és a 25 éves Joseph McClaimet egy helyi szórakozóhely teraszán támadták meg a vasárnapra virradó éjszaka, és több késszúrást ejtettek rajtuk. A támadás egyik fő gyanúsítottja egy alvilági figura, a a Dasaev néven ismert Daniel Gabriel Husein. A férfi büntetett előéletű, Spanyolországban kerítés és nemi erőszak miatt ítélték el.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Laura Dan nyilatkozata értelmében hétfőn a férfi feladta magát a rendőrségen. A nyomozáshoz közel álló források szerint ártatlannak vallotta magát, azt mondta, ő voltaképpen áldozat ebben az ügyben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?