FRISSÍTVE - Megkéseltek Brăilán két amerikai kosarast – őrizetben a fő gyanúsított

Jelentkezett kihallgatásra hétfőn az ügyészségen a Brăila központjában történt késelés első számú gyanúsítottja. A Daniel Gabriel Husein nevű közismert alvilági figura tagadja, hogy ő szúrta meg a két amerikai kosarast. FRISSÍTÉS: A férfit kihallgatása után őrizetbe vették.

„Azt mondják a városban, hogy nekem valamilyen bajom van az amerikai sportolókkal. Ez nem igaz. Én az összes sportoló barátja vagyok. Szeretem nem értem, miért állítanak ilyesmit rólam” – mondta a Dasaev néven is emlegetett férfi a sajtónak, miután ügyvédje társaságában megérkezett az ügyészségre.

Mint korábban írtuk, a két amerikai kosárlabdázót vasárnapra virradóra Brăilán, egy vendéglő teraszán késelték meg. Egyikük állapota súlyos, a másik sportolóé stabil. A 24 éves Darrel Bowie és a 25 éves Joseph McClain egy hónapja igazolt a nemzeti ligában játszó brăilai CS Cuza Sporthoz.

Több csapattársukkal együtt egy szabadtéri szórakozóhelyen töltötték az éjszakát, ahol hajnali két óra körül tettlegességig fajuló konfliktusba keveredtek egy másik társasággal. Az Obiectivbr.ro portál értesülései szerint a mellékhelyiség előterében támadt rájuk késsel egy büntetett előéletű, közismert alvilági figura, Daniel Gabriel Husein, és mindketten számos sérülést szenvedtek.

Mindkettőjüket megműtötték, a súlyosabb állapotban lévő, fiatalabbik játékost kezelőorvosai egy bukaresti kórházba akarják áthelyezni. A helyi média szerint azonban a sérültek amerikai kórházba szeretnének kerülni, és másik két amerikai csapattársuk is Románia elhagyását fontolgatja.

Az ügyészség közölte: térfigyelő kamerák felvételeinek átvizsgálása nyomán azonosították a támadásban részt vett személyeket, folyamatban van a felkutatásuk. Az ügyben a brăilai törvényszéki ügyészség folytatja a nyomozást. A bukaresti amerikai konzulátus közölte, hogy figyelemmel kísérik az ügyet.

FRISSÍTÉS: Daniel Gabriel Husein kihallgatása négy órán át tartott. Ám a férfi már nem hagyhatta el az ügyészség épületét, mert 24 órára őrizetbe vették – írja a Mediafax. Vádhatósági források szerint emberölési kísérlettel és közrendháborítással gyanúsítják. A férfi csak az utóbbi vádat ismerte el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?