Világsztárok Bukarestben: izgalmas időszak következik, több neves együttes is fellép idén a román fővárosban

A Depeche Mode, a Deep Purple, Eros Ramazzotti és a The Hollywood Vampires is koncertezik idén Bukarestben, de fellépnek a fővárosban a Lord of The Dance világhírű táncosai is.

A fontosabb nemzetközi előadók közül 2023-ban elsőként a Lord of the Sound érkezik Bukarestbe. A szimfonikus zenekar és kórus Hans Zimmer filmzenéit játssza január 26-án a nemzetközi kongresszusi központban (Sala Palatului). Az előadáson többek között a Dűne, a Pókember, a Gravitáció, a Mission: Impossible, A Karib-tenger kalózai vagy Madagaszkár képsorait kísérő dallamok csendülnek fel.

Fotó: Deep Purple / Facebook

A Boney M február 25-én lép fel a nemzetközi kongresszusi központban. Az együttesnek lesz egy meglepetés-meghívottja is, akinek a nevét csak későbbiekben árulják el a turnéjuk szervezői.

Szintén a nemzetközi kongresszusi központ lesz a helyszíne az Iron Maiden énekese március 15-i bukaresti koncertjének. Bruce Dickinson többek között olyan neves előadókkal együtt lép fel, mint John O'Hara (Jethro Tull), Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice), Bernhard Welz (Jon Lord, Don Airey). A koncertet a Bucharest Film Orchestra kíséri.

Április 23-án Eros Ramazzotti lép fel a kongresszusi központ színpadára az új albumát (Battito Infinito) népszerűsítő turnéja keretében, május 17-én pedig W.A.S.P. amerikai heavy metal zenekar koncertezik a Római Arénában (Arenele Romane).

A Lord of the Dance 25 éves jubileumi turnéra indul idén, ennek keretében lépnek fel május 20-án Bukarestben. Az előadáson a világ negyven legkiválóbb táncosa kápráztatja el a nézőket Michael Flatley rendezésében, és Gerard Fahy zeneszerző zenéjének kíséretében.

Május 27-én a Metalhead Meeting fesztivál keretében lép fel a Romexpo kiállításcsarnokban az újjáalakult Pantera metálegyüttes.

Június 3-4-én a bukaresti Alkotmány tér (Piaţa Constituţiei) a Summer in the City fesztivál helyszíne lesz. Robbie Williams és Sam Smith mellett fellép az Editors, az LP, Calum Scott és Abby Roberts is.

Alice Cooper, Johnny Depp és Joe Perry szuperzenekara, a The Hollywood Vampires június 8-án koncertezik ismét Bukarestben, a Romexpo kiállításcsarnokban.

A legendás Deep Purple fővárosi koncertjének időpontja július 9., helyszíne pedig szintén a Romexpo.

A Depeche Mode az új albumát (Memento Mori) népszerűsítő turnéja keretében július 26-án lép fel Bukarestben, a Nemzeti Arénában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?