Véget ért a George Enescu zenei verseny 18. kiadása

Vasárnap este véget ért a George Enescu nemzetközi klasszikus zenei verseny 2022-es kiadása a fővárosi Román Atheneumban szervezett zongoraverseny döntőjével, amelyet az izraeli Alexandra Segal fiatal zongoraművész nyert. A második helyet George Todică (Románia), a harmadikat Chun Lam U (Hong Kong, Kína) foglalta el.

Szintén vasárnap hirdették ki a zeneszerzői verseny győzteseit a 22 versenybe került kamara- és zenekari mű közül. A szimfonikus zene szekcióban az első helyet a dél-koreai Shin Kimnek ítélte oda a zsűri, a kamarazene szekció győztese az olasz Leonardo Marino lett. Az eredetiséget értékelő díjat a lengyel Bartosz Jawor zeneszerző érdemelte ki. A 2500 eurós értékű Erbiceanu-díjat a fiatal román zongaraművész, George Todică nyerte idén.

Fotó: a George Enescu verseny Facebook-oldala / Alex Damian

A George Enescu nemzetközi klasszikus zenei verseny 18. kiadása szeptember 4. és 18. között zajlott Bukarestben.

A csellóversenyt idén a luxemburgi Benjamin Kruithof nyerte, a második helyen Constantin Borodin (Moldova Köztársaság/Románia), a harmadikon Constantin Siepermann (Németország) állt. A hegedűversenyt Maria Marica nyerte, őt követik a rangsorban a román Ştefan Aprodu és a francia Gregoire Torossian.

A verseny összdíjazása 120 000 eurót tett ki. A 2022-es Enescu-versenyen elért első helyezés jelenti a belépőt a fiatal művészek számára a 2023-as George Enescu Nemzetközi Fesztivál színpadára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?