Tizenegy társulat lép fel az erdélyi magyar bábszínházak nagyváradi fesztiválján

Tizenegy társulat tizenhat előadása lesz látható a hatodik alkalommal megrendezendő Fux Feszten Nagyváradon, az erdélyi magyar hivatásos bábszínházak fesztiválján, amelyet Fux Pálról, a nagyváradi bábszínház egykori vezető személyiségéről neveztek el. A fesztivál hatodik kiadása idén október 7. és 13. között zajlik.

Fotó: VI. Fux Feszt/Facebook

Hat erdélyi magyar hivatásos bábszínház lesz jelen a fesztiválon, a szatmárnémeti Brighella Bábtagozat, a kolozsvári Puck Bábszínház, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, valamint a házigazda Lilliput Társulat. Rajtuk kívül a fesztivál vendége lesz a nagyváradi Mária Királyné Színház bábtagozata, az Arcadia Társulat, az Udvarhelyi Tomcsa Sándor színház Bábműhelye, a Csicsogó Bábszínház, a pécsi MárkusZínház és a kaposvári BábSzínTér.

Jöjj vissza vándor címmel egy igazi zenei csemegének számító koncert is színesíti a programot. Kovács Péter, művésznevén Kovax énekes és zongorista egy egészen különleges koncerttel készül. Édesapja, Kovács György bábszínészként, rendezőként, fordítóként két évtizeden át, 1968 és 1990 között a bábszínház oszlopos tagja volt. Kovax édesapja emléke előtt tisztelegve tér vissza gyerekkorának egyik legmeghatározóbb helyszínére.

A VI. Fux Feszt programja ide kattintva elérhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?