Teljes a Mesés Székelyföld sorozat

Megjelent a Mesés Székelyföld könyvsorozat Háromszék, valamint Marosszék és Aranyosszék című kötete. A gyermekeknek szánt kalandos útikönyvek tíz évvel ezelőtt indultak útjukra a Hargita Népe Lapkiadó gondozásában.

Annácska és Zolika kalandja ezelőtt tíz esztendővel kezdődött: a Kolozsváron élő testvérpár a szülők, a nagyszülők társaságában utazgatnak Székelyföldön, sorra ismerve meg Csík-, Gyergyó- és Kászonszék, majd Udvarhelyszék és Háromszék, végül Marosszék és Aranyosszék településeit. A Sarány István által jegyzett mesék, történetek a két gyermek szemszögéből mutatják be a felkeresett településeket. Annácska és Zolika alakját Péter Alpár rajzolta meg, a két kedves és eleven gyermek megjelenik az Orosz Annabella, a Fazakas Ildikó és a Váncsa Mónika képzőművész által készített illusztrációkon is.

A sorozat kézdivásárhelyi bemutatóján részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának vezetője is. A köteteket ismertette és Váncsa Mónika illusztrátorral, valamint Sarány István szerzővel Sántha Attila költő, szerkesztő beszélgetett.Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Borboly Csaba, a könyv ötletgazdája a könyvbemutatón kifejtette: a sorozat köteteivel szeretnék elérni, hogy Székelyföld minden lakója ismerje meg az egyes helyekhez kapcsolódó mondákat, legendákat, és legyen büszke arra a helyre, ahol él. A gyerekekben erősíteni kell a hovatartozás tudatot, a szülőföld iránti szeretetet, hogy itthon tervezzenek jövőt, itt álmodjanak maguknak családot - emelte ki Borboly Csaba.

"Az Összetartozunk közösségépítő program által szoros kapcsolatot ápolunk az aranyosszéki magyarsággal, így külön öröm számunkra, hogy a sorozat záró kötetében Aranyosszék is megjelenik" - nyilatkozta a megyeitanács-elnök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?