Tabakó Fesztivál: a kényszer-helyszín és eső ellenére sokan buliztak Sepsiszentgyörgyön

Idén több mint 25 ezren vettek részt a gyári környezetből az aréna parkolójába kényszerült Tabakó Fesztiválon és az esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a hétvégén a sepsiszentgyörgyi nyárzáró eseményre. Az egykori Dohánygyárban zajló munkálatok miatt jövő év augusztus végén is „aréna kiadással” jelentkezik majd a fesztivál, jelentették be a szervezők.

A kényszerhelyszín, a Sepsi Aréna és az OSK Stadion parkolója ugyan másfélszer akkora területet biztosított az idei Tabakó Fesztiválnak mint a Dohánygyár udvara, így több programnak és színpadnak tudtak helyt biztosítani, ám sok résztvevő megfogalmazta, hogy hiányolják a gyári környezet hangulatát, illetve a zenei stílusok változatosságát.

Míg építkeznek a Dohánygyárnál nem lehet ott fesztiválozni

„Logisztikai és biztonsági szempontból egy hálásabb helyszínen dolgozhattunk idén. A fesztivál következő kiadását is erre a helyszínre tervezzük, így az idei év tapasztalatait kamatoztatni tudjuk 2025-re, hogy egy még jobb fesztiválélményt tudjuk nyújtani a környékbeli fiataloknak”, fogalmazott Erdei Anita főszervező.

Mint arról beszámoltunk, idén elkezdődött az egykori sepsiszentgyörgyi Dohánygyár felújítása és a Kommunizmus Múzeumának kialakítása, ami áthúzta a Tabakó fesztivál szervezőinek számításait. Mivel munkálatok miatt lezárták a Dohánygyár területét, újratervezésre volt szükség és a helyszínt a Sepsi Arénához helyezték át.

A Sepsi Tabakó idén 45 zenei programmal, köztük 7 helyi zenekarral és 20 helyi lemezlovassal készült a látogatók számára. A zenei kínálat mellett több mint 100 nappali programból és 15 szakmai előadásból válogathattak a fesztiválozók. Az előző kiadásokhoz képest újítás volt a Tabakón a borudvar, valamint a délutáni akusztikus koncertek bevezetése is. Ugyanakkor tanulság volt a szervezpknek, hogy jövőre másképp kell pozicionálják az akusztikus előadásokat, hogy azokat ne zavarják a nagyszínpadi koncertek.

Ambrus Fruzsina alpolgármester szerint hétvégén, három nap alatt 24.521 fesztiválozó látogatta meg a Tabakót, ami nagyjából megegyezik a tavalyi mutatókkal. A háromnapos rendezvény sikeréhez 60 szervező, több intézmény és 160 önkéntes munkája járult hozzá. Ambrus Fruzsina megállapította, hogy az új helyszín kevesebb lakos nyugalmát zavarta meg, akik pedig közvetlenül érintettek voltak, azoknak külön köszönik a türelmüket. A Sepsi Tabakó fesztivált jövőben augusztus 28–30. között szervezik meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?