Szombaton tartják meg Mikházán a római fesztivált

Fotó: a Maros Megyei Múzeum Facebook-oldala

A tizedik kiadásához érkezett mikházai rendezvénysorozat négy helyszínen, a Csűrszínházban, a Régészeti Parkban, a kiállítási pavilonokban és az egykori ferences kolostor templomában zajlik majd.

A fesztivál idei mottója: Ezredéves kultúrák a fesztivál egy évtizedében – tájékoztatta a sajtót Pánczél Szilamér, a rendezvény főszervezője. Lesznek múzeumpedagógiai műhelyek, kulináris kiállítások, korabeli hadgyakorlatok, tudományos előadások, valamint régészeti ásatási útmutatók – sorolta.

„Szeretnénk, ha a Nyárád-völgy kultúrájának ez a három aspektusa – a római kultúra, a szerzetesi kultúra és a populáris kultúra – jelenne meg a fesztiválon. A hadgyakorlatok mellett lesznek a római kultúrához tartozó mesterségekhez kapcsolódó foglalkozások, emellett a folyamatban lévő régészeti feltárásokat meg lehet tekinteni idegenvezetőkkel, illetve több mint húsz olyan múzeumpedagógiai műhely várja a római korról bővebben érdeklődőket, amelyek betekintést nyújtanak majd az említett kor embereinek mindennapjaiba” – közölte a főszervező.

A mikházai 10R (Római) Fesztivál programjáról nem maradnak el a régizene-, valamint a dzsesszkoncertek sem, ugyanakkor sor kerül a „rabszolgavásárra”, valamint az íjászversenyre is.

A fesztivál részletes programjáról a Maros Megyei Múzeum honlapján olvashatnak az érdeklődők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?