Színvonalas kötetben mutatják be Hargita megye oktatási intézményeit

Egy kötetbe gyűjtve mutatja be Hargita megye csaknem 140 oktatási intézményét az a színes kiadvány, amelyet kedden ismertettek Csíkszeredában. Az oktatástörténeti szempontból is értékes könyv oldalain az iskolák, óvodák múltja és jelene bemutatása mellett megszólalnak pedagógusok, szülők, egykori és mai diákok is.

Hargita megye oktatási intézményei – nevelés és kulturális örökség címmel jelent meg az a kiadvány, amely a térség összes iskoláját, óvodáját, oktatással-neveléssel foglalkozó létesítményét, intézményét bemutatja. A kötet a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség kezdeményezésére és gondozásában jelent meg, és egyelőre az érintett intézmények kaptak belőle – emelte ki a bemutató alkalmával Dáné Szilárd tanfelügyelő.A szerző felvétele

A könyv a megye iskoláinak segítségével, Bartolf Hedwig és Panaite Hajnal tanfelügyelő-szerkesztők munkája nyomán állt össze. Az oktatástörténeti könyv a magyar kiadás mellett megjelent román nyelven is, és hamarosan napvilágot lát majd az angol fordítás is – tudatta Dáné Szilárd.

A kötet nem csupán az intézmények legfontosabb adatait, történetét tartalmazza, hanem teret ad a szülők, a pedagógusok véleményének, és személyes vallomások is olvashatók benne jelenlegi és hajdani diákoktól. A szerkesztés közel két évnyi munkát vett igénybe.

A könyv megjelenését a jelenlévő pedagógusok, intézményvezetők, oktatási szakemberek egyöntetűen pozitívan értékelték, kiemelve, hogy olyan hiánypótló munkáról van szó, amelyet büszkén adhatnak át akár ajándékként is szakmai látogatások alkalmával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?