Részben online zajlik, de nem marad el a kolozsvári Könyvturi

Április 23. és 25. között ismét ingyenesen elvihető könyvekből válogathatnak a kolozsváriak a Szabók Tornyában, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) ugyanis ötödik alkalommal szervez tavaszi Könyvturit.

A rendezvény tehát pénteken, éppen a könyv és a szerzői jogok napján kezdődik. Az állandó programokat, azaz a könyvturit és a Kriterion Könyvkiadó Több mint ötven című kiadótörténeti kiállítását péntektől vasárnapig 9-13 és 14-17 óra között lehet megnézni, emellett pedig szombaton kiegészítő online programokkal is szórakoztatják a könyvrajongókat az esemény Facebook-oldalán:

  • 10:00 – Kedvcsináló versszínházi előadás a „rímhányó” Romhányi József verseiből
  • 11-13 – Kvízmaraton 1. felvonás – félóránként egy kvíz anyanyelvi, irodalmi témakörben
  • 13:15 – Fél évszázad a nemzetiségi kultúrák szolgálatában (a Kriterion Könyvkiadó ötven évét áttekintő kisfilm)
  • 14-16 – Kvízmaraton 2. felvonás – félóránként egy kvíz anyanyelvi, irodalmi témakörben
  • 16:30 – mennyit tudsz a Könyvturiról? Bónuszkvíz a veterán Turisoknak, meglepetés-díjjal
  • 17:30 – A Kvízmaraton eredményhirdetése – a tíz kvíz összetett győztese 300 lej értékű Kriterion-könyvutalványt nyer, a kvízek egyéni győztesei között pedig egy 150 lejes könyvutalványt sorsolunk ki.
  • 18:00 – Szem mögött, szó mögött – versszínházi előadás Áprily Lajos verseiből (PREMIER)

„Több, mint egy éve együtt élve a koronavírussal egyvalamit megtanultunk: az ideális helyzetre még igen sokat kell várni, így inkább örüljünk a kicsinek is, ami jut. Ezért – megfogyva bár, de törve nem – idén tavasszal is megtartjuk a Könyvturit, legalábbis azt a részét, amit nem lehetetlenít el a vírus. Még mindig sok száz könyv közül lehet válogatni a Szabók Tornyában, és még mindig igyekszünk izgalmas programot nyújtani a könyvmolyoknak, ha félig online is. Megígérjük, hogy minden elmaradt beszélgetést, könyvbemutatót, élőkönyv-kölcsönzést és kerekasztalt pótolni fogunk a következő nem-koronás Könyvturin – addig is tartsatok velünk most is, és örüljünk együtt annak, hogy bár korlátok között, de találkozhatunk” – írják a szervezők.

(Címlapkép forrása: a Könyvturi|élőKönyvtár Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?