Reisz Gábor is benne lesz a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijében

Nyilvánosságra hozta a versenyprogramját és a zsűri tagjait a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál. A tagok között szerepel Reisz Gábor magyar rendező is.

A Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál az egyik legrégebbi filmfesztivál a világon. Közép-Európa egyetlen A kategóriás nemzetközi filmfesztiválja az utóbbi években világszerte ismertségre tett szert és Európa egyik legjelentősebbjévé nőtte ki magát. A Csehországban megrendezett esemény idén is számos különlegességet tartogat, a zsűriben pedig ezúttal egy magyar rendező, Reisz Gábor is helyet kapott.

Reisz Gábor/ Forrás: Magyarázat mindenre- Facebook

A fesztivál idei versenyprogramjában 32 film szerepel. A Crystal Globe programjának valamennyi címe világpremier, míg a Proxima Competition fiatal alkotóknak biztosít lehetőséget – számol be a Deadline.

Az idei Crystal Globe verseny zsűrijében Christine Vachon producer, Geoffrey Rush színész, Sjón költő és regényíró, Eliška Křenková színésznő és Reisz Gábor foglal helyet.

Reisz Gábor a 2014-es Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjével hívta fel magára a közönség figyelmét, amely egy fiatal diplomás útkeresését mutatja be. Ezt követte a 2018-as Rossz versek, a 2023-as a Magyarázat mindenre című filmje pedig számos elismerést kapott, többek között a velencei filmfesztiválról az Orizzonti kategória fődíját is elhozta.

Az 58. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál 2024. június 28. és július 6. között kerül megrendezésre. Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb filmes eseményén évente csaknem 200 alkotást mutatnak be. A fesztivált először 1946-ban rendezték meg Mariánské Lázné-ben és csak néhány filmet vetítettek Karlovy Vary-ban. 1950-ben döntöttek úgy, hogy a vetítéseket kizárólag Karlovy Vary-ban tartják meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?