Országos diákvetélkedők az Erdély TV-ben

Az Örökségünk őrei diákvetélkedő utolsó fordulóját, valamint a Bölcs diákok verseny döntőjét vetíti a hétvégén az Erdély TV.

Az Erdély TV pénteken este 8 órakor tűzi műsorra az Örökségünk őrei vetélkedő országos döntőjét, amelynek a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont. A diákvetélkedő utolsó fordulójában öt erdélyi megye 6 csapata méri össze tudását.

Az általános iskolások korcsoportjának résztvevői: A Nagybányai Pénzverde Őrei – Az időutazók, a Németh László Elméleti Líceum csapata; a Fekete Sereg JZsUK csapata, akik a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumot képviselik; A kézdivásárhelyi Fényírda Őrei a Turóczi Mózes Általános Iskolából. A középiskolások korcsoportjának csapatai pedig a Dicsőszentmártoni Vármegyeháza őrei a Dicsőszentmártoni Andrei Bârseanu Elméleti Líceumból; a Capistranius – Alverna, akik a Kolozsvári Református Kollégiumot képviselik, valamint a Magyarlapádi Templom Testőrei a Bethlen Gábor Kollégiumból. Az Örökségünk őrei – Fogadj örökbe egy műemléket nevű diákvetélkedőt a tanügyminisztérium és a megyei tanfelügyelőségek az RMDSZ-el partnerségben szervezte.

Az Erdély TV vasárnap este 8 órától vetíti a XIII. Bölcs diákok vetélkedő döntőjét, amelynek címe Képzelet és valóság.

Az erdélyi diákok idén is színvonalas versenyen bizonyíthatták tudásukat. A 136 benevezett csapat közül az öt legjobb televíziós döntőben vehet részt. Ők a a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum tanulói, a SzínLelők; a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákjai, az Álomutazók; a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum csapata, a Szemfényvesztők; a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnáziumot képviselő TeamKörösztúr, illetve a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjai, a Bölcsességmorzsák. A Bölcs diákok vetélkedő a Communitas Alapítvány, az RMDSZ és az Erdély TV együttműködésével, valamint a tanügyminisztérium támogatásával valósult meg.

Az országos diákvetélkedők az Erdély TV képernyőjén, valamint a televízió YouTube-csatornáján is követhetők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?