Nagyváradon lép fel José Carreras

Fotó: José Carreras Twitter-oldalaJosé Carreras közismert spanyol tenor szeptember 6-án, hétfőn koncertezik majd a Szent László (Unirii) téren, fellépésének költségeit 140 ezer euróra becsülik.

A hírt azt követőn közölte a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata, miután a váradi önkormányzati képviselőtestület hétfői, azonnali rendkívüli ülésén a koncert miatt 448,8 ezer lejjel kiegészítették a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesülete (APTOR) költségvetését.

A fellépést, melyhez hasonló nem volt még Nagyváradon, járványügyi előírások betartásával szervezik meg, idézi a sajtószolgálat közleménye Florin Birta váradi polgármestert. Az elöljáró azt is elmondta, a 140 ezer euróra becsült költségek egy részét, 30 ezer eurót a Bihar Megyei Tanács fedezi, 110 ezer eurót pedig az APTOR állja, abból a 90 ezer euróból, melyet hétfőn kaptak az önkormányzattól, illetve a jegyeladásokból várható 20 ezer eurós bevételből.

A közlemény szerint 568,8 ezer lejjel kell majd elszámolnia az APTOR-nak, ebből 448,8 ezer lej az önkormányzat támogatása, és mintegy 120 ezer lej a jegyeladásból származó bevétel. A szervezők 1700 és 2000 közötti helyet biztosítanak, ha ezekkel a számokkal elosztjuk az összeget, 1700 néző esetében mintegy 70 lejes 2 ezer néző esetében pedig 60 lejes jegyár jön ki. A jegyek árát ugyanakkor még nem közölték, mindössze annyit írtak, hogy azokat hamarosan egy online platformon lehet majd megvásárolni.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?