Műemlék-restauráló szakmai tábort szerveznek a bonchidai Bánffy-kastélyban

A bonchidai Bánffy-kastély idén nyáron ismét oktatási építőteleppé válik, sajátos keretet biztosítva a hagyományos építőmesterségek oktatásának és népszerűsítésének.

A Transylvania Trust Alapítvány augusztusban két helyreállító tábort szervez az építészeti, építőmérnöki, tájépítészeti, régészeti szakon tanuló egyetemi hallgatók és a szakmában dolgozó alkalmazottak számára.

A kastélyban zajló, két hétig tartó interdiszciplináris táborok célja a hagyományos építőmesterségekkel kapcsolatos tudás megőrzése, használata és továbbadása, a minőségi helyreállítás szorgalmazása egy nemzeti jelentőségű műemlék példáján. A 2001 óta Bonchidán szervezett szaktáborokon eddig 32 ország több mint 3000 képviselője vett részt.Fotó: Transylvania Trust Alapítvány

A résztvevők külföldi és romániai szakemberektől sajátíthatják el a műemlék-helyreállítás alapelveit és módszereit, a gyakorlati műhelyek során kipróbálva a választott kőműves-, asztalos-, bútorhelyreállító- vagy ácsmesterséget, tevékenyen bekapcsolódva a bonchidai Bánffy-kastély restaurálásába.

A helyreállítási táborok augusztus 6–19., illetve augusztus 20.–szeptember 2. között zajlanak. Jelentkezési határidő: március 20.  Jelentkezni az online űrlap kitöltésével, illetve a bhct@transylvaniatrust.ro e-mail címen lehet. További részletek az alapítvány, illetve a kastély honlapján találhatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?