Meghalt Tina Turner

83 éves korában meghalt Tina Turner tizenkétszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő, színésznő – közölte az énekes szóvivője.

Tina Turner, a Rock'n'roll úttörő sztárja, aki a nyolcvanas években vált az egyik legnagyobb popsztárrá, 83 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt – közölte publicistája a PA hírügynökséggel.

Fotó: Wikipédia

Az elmúlt években egészségi állapota megromlott, 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála, 2017-ben pedig veseátültetésen esett át.

Több mint 50 éve tartó karrierje során Tina Turner számos díjat gyűjtött be, és beválasztották a műfaj halhatatlanjai közé.

Miután két évtizedig együtt dolgozott bántalmazó férjével, Ike Turnerrel, az amerikai származású svájci énekesnő, színésznő szólókarrierbe kezdett. Néhány rosszul sikerült kezdet után a Private Dancer című albumával a nyolcvanas évek egyik meghatározó popikonjává vált.

Életét három memoár, egy életrajzi film, egy zenés musical és 2021-ben a Tina című elismert dokumentumfilm örökítette meg – írja az Index.

Kapcsolódók

Kimaradt?