Meghalt Gina Lollobrigida

95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida olasz színésznő, az „isteni Lollo”, Hollywood aranykorának egyik utolsó szemtanúja, aki még együtt szerepelt olyanokkal, mint Humphrey Bogart, Rock Hudson, Yul Brynner vagy Frank Sinatra, de akinek a magánélete és személyisége sokkal érdekesebb, emlékezetesebb, maradandóbb volt, mint a filmszerepei – írja az Index.hu.

Gina Lollobrigida az 1950-es és 1960-as évek mozijának leghíresebb szépsége, világszerte ismert és körülrajongott szexszimbóluma volt. Habár saját magát sokoldalú művészként határozta meg, és ragaszkodott hozzá, hogy „ami belül van, sokkal fontosabb”, a szerep egyáltalán nem zavarta, sőt büszke volt rá, hogy szépsége lenyűgözi a férfiakat.

Gina Lollobrigida A párizsi Notre Dome című filmben 1956-ban

La Lollo, ahogy becézték, az olasz filmsztárok nagy nemzedékéhez tartozott, akik a háború utáni időszakban futottak be karriert, amikor a Dolce Vita időszakában Róma a filmkészítés második legfontosabb központja lett Hollywood után.

Luigina Lollobrigida 1927-ben született Subiacóban, egy hegyi kisvárosban, Rómától nem messze. Édesapja bútorasztalos volt, a szülők négy lányt neveltek fel a háborús évek nélkülözései közepette. Bár már korábban is modellkedett álnéven, szélesebb körben egy országos szépségversenyen fedezték fel, ahol a harmadik helyezést érte el. Az 1947-es Miss Italia verseny a második volt a háború után, és a sötét évek után könnyű szórakozásra szomjazó országban óriási figyelmet kapott – nem csak az első helyezett, hanem a második, a harmadik, a negyedik és az ötödik is színészi karriert kezdhetett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?