banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Marosvásárhelyen mutatkoznak be a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai

A Spectrum színház meghívására három előadással lépnek fel Marosvásárhelyen a Budapesti Színház - és Filmművészeti Egyetem IV. évfolyam Színművész-Próza osztályának színész tanoncai.

„Nincs már határ, a távolságot pedig le kell küzdeni”- vallja Szarvas József, Kossuth- és Jászai Mari díjas színész, aki három éve osztályvezető tanárként is szerepet vállalt a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 

A Budapesti Nemzeti Színház színésze több szintű együttműködésbe kezdett a Marosvásárhelyi Spectrum színházzal, amely révén most ez a három vizsgaelőadás egyfajta „kapunyitóként” érkezik Marosvásárhelyre

Fotó: illusztráció/SZFE Facebook oldala

A színész abban reménykedik, hogy ezáltal is a nemzeti kultúránk egyesítése, együtt gondolkodás folyamatának újabb kapui nyílnak meg. „Cél az, hogy diákok és intézmények között is együttműködés alakuljon ki”- mondja Szarvas József. 

  • Október 3.-án, 19.00 órától Móricz Zsigmond: Égi madár színjátéka kerül bemutatásra Horváth Csaba rendezésében. 
  • Október 4.-én, 19.00 órától a Merülő Szaturnusz című előadás kerül bemutatásra. A Szabó Sebestyén László rendező által megalkotott etűdfüzér Ady Endre, Bertolt Brecht, Hamvas Béla, Hervay Gizella és Weöres Sándor szövegei alapján készült. Előadás fókuszában az élet, a halál és az ember. 
  • Október 5.-én, 19.00 órától a Kerekes Áron rendezte, Joel Pommerat: A két korea újraegyesítése című előadás kerül bemutatásra. 

Jegyek a Spectrum Színház jegypénztárában válthatók (hétköznapokon 9 és 13 óra között), illetve előadás előtt.

Előzetes foglalás, a 0744-301.875-ös telefonszámon lehetséges.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?