Marosvásárhelyen kerül sor a II. Erich Bergel Nemzetközi Karmesterverseny gálájára

Szimfonikus hangversenyre és a II. Erich Bergel Nemzetközi Karmesterverseny gálájára kerül sor április 12-én 19 órától Marosvásárhelyen. Az Állami Filharmónia Szimfonikus Zenekarát a verseny győztesei vezénylik.

A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia az Associazione Artes és a Kult Mind Egyesület együttműködésével hirdette meg az Erich Bergel Nemzetközi Karmesterverseny második kiadását. A döntőre április 8–12. között kerül sor Marosvásárhelyen. Az eseményt a romániai születésű karmester, Erich Bergel emlékére szervezték meg, aki karmesterként és tanárként is világhírű volt.

A Karmesterverseny első fordulóját 2023. októberétől 2024. márciuság tartották, a döntő szakaszra árpilis 8 – 12. között kerül sor. A megmérettetésre 1974. október 15 után született karmesterek nevezhettek. A verseny első fázisában a pályázóknak egy videót kellett beküldeniük, amely a zsűri tagjai számára a pályázó képességeit hivatott bemutatni. Bármilyen történelmi korból származó darabok elfogadottak voltak, legyenek azok eredeti partitúrák vagy feldolgozások, előadáson vagy próbán készült felvételek. Ezeknek a felvételeknek vizsgálata után a legjobbak bekerültek a második fordulóba, amelyre a marosvásárhelyi Kultúrpalotában kerül sor április 8–12. között. Ezekben a napokban egy első fordulón, egy második fordulón, egy elődöntőn és egy döntőn kell bizonyítaniuk a karmestereknek. A győztesek gálájára 12-én 19 órától kerül sor: a legjobbak vezénylik majd a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Szimfonikus Zenekarát.

Az ünnepi esemény a közönség számára is nyitott, jegyeket online vásárolhatnak.

(Nyitókép: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?