Magyarországi alkotói ösztöndíjban részesült André Ferenc csíkszeredai költő

Az ösztöndíjasok | Fotó: konyvesmagazin.huAndré Ferenc az első alkalommal átadott Mastercard - Alkotótárs ösztöndíj egyik nyertese. A csíkszeredai költő és a győri Czakó Zsófia 2-2 millió forintot kap – számolt be a könyvesmagazin.hu.

Az ösztöndíjra nyílt pályázaton jelentkezhetett minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi kötete.

André Ferenc 1992-ben született Csíkszeredában, költő, slammer, műfordító, szerkesztő, irodalomszervező. Eddig két önálló kötete jelent meg, a Jelenkor Kiadónál 2018-ban a szótagadó, valamint egy verses gyerekmese a koronavírusról Bújócskaverseny címmel a kolozsvári Koinóniánál. Európai álomparalízis. Kepler könyve című munkatervével pályázott, amely játékba hozza Madách Imre Az ember tragédiája című művét.

Az ösztöndíj első évére felkért zsűri, Grecsó Krisztián, Máté Gábor, Simon Márton, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina döntése nyomán a díjat Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója adta át a 10. születésnapját ünneplő Margó Irodalmi Fesztiválon a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?