Fonogram-díj: az év felfedezettje lehet a gyergyói 4S Street zenekar

Az egyre népszerűbb gyergyói 4S Street zenekart Fonogram Zenei Díjra jelölték, miután nemrég Petőfi Zenei Díjjal is elismerték munkásságukat. Április 30-án derül ki, hogy sikerül-e újabb rangos szakmai elismerést szerezniük.

Fülöp Lóránd, a zenekar gitárosa a Maszol megkeresésére elmondta, néhány nappal ezelőtt értesítették őket arról, hogy több kiemelkedő zenekar mellett a 4S Street is a jelöltek listájára került az év felfedezettje kategóriában. 

Noha kiadójuk már január elején beküldte az ajánlást, a lista megjelenéséig nem volt nyilvánvaló, hogy az év felfedezettje kategória esélyesei lehetnek, magyarázta a gitáros. Hozzátette, meglepődtek a hír hallatán, és büszkeséggel töltötte el őket a tudat, hogy a Petőfi Zenei Díj elnyerése után elképzelhető, hogy a másik legrangosabb szakmai elismerést is megszerzik.

Fotó: Négyes Street zenekar Facebook-oldala

A kategóriában a gyergyói zenekar versenytársai a következő előadók: Analog Balaton, Azahriah, Miller David, ZÓRA. 

A Fonogram-jelöltek között a szintén gyergyói Bagossy Brothers Company is szerepel az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában. A zenekar egyébként 2020-ban és 2021-ben is elnyerte a közönség szavazása alapján odaítélt év hangfelvétele díjat.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Így 2022 sem lehet kivétel, ráadásul Fonogram – Magyar Zenei Díj néven idén 19. alkalommal hirdetnek majd győzteseket. A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, rekord mennyiségű, mintegy 1400 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holtverseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek, tájékoztat közleményében a Fonogram.

A 18 kategóriában különféle stílusok képviseltetik magukat: a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

Az eredményhirdetés interaktív nap keretében, április 30-án zajlik majd: ennek folyamán az egyes zenei kategóriák nyerteseire online videók formájában derül fény. Az esemény követhető a Fonogram weboldalán, Facebook-oldalán, Instagram-profilján és TikTokon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?