Közel 2000 pályamunka érkezett a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé pályázati felhívására

Kedden vette kezdetét a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé zsűrizésének első szakasza. A pályázatra 62 ország 844 alkotója küldött be pályamunkát.

Március 23-án zárult le a 7. Székelyföldi Biennálé (G7) beküldési határideje. Az esemény a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumává vált a biennálé idei felhívására beérkezett pályaművek mennyiségéből és minőségéből ítélve – írták a jelentkezési szakasz értékelésében a szervezők. Mint keddi közleményükben kifejtették: a G7 fontosságát az is igazolja, hogy idén 62 országból jelentkeztek műveikkel az alkotók.Fotó: Archív | Székelyföldi Grafikai Biennálé

A biennálé előző eseményéhez hasonlóan a magyarországi, lengyelországi és romániai vonal még mindig a legerősebb, de idénre hangsúlyossá vált a dél-amerikai kontinens és több keleti ország képviselete is, mint például Thaiföldé, Indiáé, Kínáé vagy Tajvané. A tíz hetes jelentkezési időszak alatt közel 2000 pályamunka érkezett be összesen 844 alkotótól – összegezték.

A 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé beküldési határideje március 23-án éjfélkor zárult, majd ezt követően került sor a zsűrizés első szakaszára március 29–31. között.

A G7 zsűrijét a szakma nemzetközileg elismert képviselői alkotják: Prof. dr. Bogdan Achimescu, a krakkói Művészeti Egyetem professzora, Prof. dr. Erőss István, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Prof. dr. Adriana Lucaciu, a temesvári Nyugati Egyetem, Képzőművészeti Fakultásának professzora, dr. Pézman Andrea, a pozsonyi Képzőművészeti Egyetem Képgrafika Tanszékének adjunktusa, dr. Bordás Beáta, művészettörténész a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ vezetője, dr. Szurcsik József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese, tanszékvezető docense és Ferencz S. Apor képzőművész, a biennálé kurátora.

A beválogatott munkák listáját hamarosan közzéteszik a biennálé honlapján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?