Kortárs tánctábort és fesztivált tartanak Csíkszeredában

 Nemzetközi intenzív kortárs tánc tábort és fesztivált szervez Csíkszeredában a CAMP (Contemporary Artistic Movement Platform), CAMP Coexistence 2022 címmel július 25-31. között. Az esemény több ponton is kapcsolódik a Csíki Jazz fesztiválhoz.

Egyhetes kortárs tánctábort és fesztivált szerveznek Csíkszeredában. Az esemény a közös munkára, mozgás-workshopokra, szakmai és személyes kapcsolódásra, művészek közötti találkozásra, táncünnepre és kulturális interakcióra invitálja a művészetet gyakorlókat és a kultúra kedvelőit. Az rendezvényen színészek, színésznövendékek, koreográfusok, táncosok és a kortárs táncot kipróbálni vágyók vesznek részt.

A CAMP nemzetközi intenzív kortárs tánctábor és fesztivál mozgásműhelyekre, művészi találkozásokra, networking-ra épül – közölték a szervezők. Mint felhívásukban írták: a CAMP egy „tánc- és progresszív-vizuális kommuna”, amely több mint 400 tagot számlál a kialakulása óta és olyan országokból látogatják a táncot tanulók, mint Magyarország, Románia, Bulgária, Görögország, Francia Ország, Szíria, Ukrajna, Szlovákia valamint Szerbia. A projekt úgy Romániában, mint Kelet-Európában egyedi kezdeményezésnek számít – szögezték le. Fotók: CAMP

„A CAMP Bordás Attila koreográfus, rendező, trainer víziója alapján jött létre 2017-ben Sepsiszentgyörgyön. A cél egy olyan nemzetközi, ciklikusan működő, szakmai és kulturális, a táncot előtérbe helyező interakciót létrehozni, amely minden év nyarán megvalósulhat” – olvashattuk.

A CAMP-re olyan résztvevőket várnak, akik fejleszteni szeretnék magukat mozgás terén, kapcsolódási lehetőséget keresnek a kortárs tánccal vagy különböző izgalmas művészekkel, személyiségekkel. Olyan emberek jelentkezésére számítanak, akik feltöltődni vágynak a tánc, a mozgás és a közösségi kreatív energiák által. Szívesen látnak koreográfusokat, különböző szakterületeken működő táncosokat, színészhallgatókat, bábművészeket, színészeket, rendezőket, emellett mindenkit, aki kíváncsi a műfaj jelenségeire, akár résztvevőként, akár a CAMP eseményei iránt érdeklődőként.

A CAMP teret biztosít különböző nemzetközileg elismert koreográfusokkal való együttműködésre, outdoor screening-ekre, live act-ekre, konferenciákra, tánc és multimédia performanszokra, kultúr-koncertekre, szociális programokra, közösségi együttlétre, tovább tanulásra, személyes, valamint szakmai fejlődésre.

Érdekességnek számít, hogy az idei CAMP közreműködik a Csíki Jazz nemzetközi fesztivállal. A résztvevőknek alkalmuk lesz világhírű jazz-zenészekkel és -zenekarokkal „fuzionálni”, flashmoboknak és meglepetés-happeningeknek lesznek részesei az oktatók vezetésével. A CAMP résztvevői beléphetnek a Csíki Jazz eseményeire nézőként, és opcionálisan előadóként is.

A CAMP idén 88 résztvevőt vár négy különböző csoportba:
Kezdő csoport – nem szükséges különösebb felkészültség;
Középhaladó csoport – alap szakmai tapasztalat elvárt;
Haladó csoport – tánc / mozgás / előadói tapasztalat szükséges;
Junior csoport (10-16 év közötti korosztály) – minimális tánctapasztalat szükséges.
A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a haladó és a közép-haladó csoportok már beteltek. A kezdő és a junior csoportokban maradt még hely, várják továbbra a is az érdeklődőket. A jelentkezési határidő: július 23.

Az idei CAMP koreográfusai, előadói és oktatói: Ladjánszki Márta (HU), Dávid Dabóczi (HU), Attila Bordás (RO), Vika Medvedeva (UKR), Noémi Bezsán (RO), Arcadie Rusu (RO), Kovács Timi (HU), Kányádi György (RO), Navarra Dance (RO). A CAMP zenei kínálatában helyet kap a Manaky (reggae), Prezeng (Live-act), KÜB_Beat & Blacky (Live-act), Radu Ciocan (Live-act & Dj Set).

Részletek a rendezvény Facebook-eseményében olvashatóak. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?