Könyvbemutató: társadalmi folyamatok a divat tükrében

Keszeg Anna divatkutató, egyetemi tanár Divat-újratervezés. A kortárs divat médiaműködései című könyvét mutatják be május 23-án, hétfőn 19 órától Kolozsváron a Planetáriumban. Az író beszélgetőpartnere Biró Annamária egyetemi adjunktus lesz.

Hét év divattal kapcsolatos tanulmányait gyűjtötte össze Keszeg Anna Divat-újratervezés – A kortárs divat médiaműködései (Esettanulmányok) címmel a METU Teória sorozat harmadik köteteként megjelent könyvében. Az izgalmas divatillusztrációkat is tartalmazó kötetben a divat jelenségének vizsgálatán keresztül a társadalmi folyamatok kerülnek előtérbe.

Társadalom-, kultúra- és médiakutatóként a kortárs divat jelenségét értelmezi Keszeg Anna a nemrég napvilágot látott, négy nagyobb fejezetre tagolt tanulmánykötetében. A divatkutatónak számos előítélettel kell szembenéznie a tudományos közegben, ugyanis „a divat tudományos megítélése sokszor csúszik össze azokkal a hétköznapi vélekedésekkel, melyek a divathoz kapcsolódnak”.

De vajon milyen lesz a divat jövője? Az újratervezés forgatókönyve mennyire reális? – ezen problémakörhöz jutunk el Keszeg Anna jelenre fókuszáló kötetében, melyben a divat jelenségének vizsgálatán keresztül a társadalmi mechanizmusok kerülnek a középpontba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?