Konferenciával ünneplik Kolozsváron a 25 éves Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat

25 éves a Magyar Tudományos Akadémia kezdeményezésére létrehozott Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. A támogatást korábban elnyerő erdélyi kutatók jubileumi konferencián adnak elő május 12-13. között Kolozsváron.

A posztdoktori kutatások támogatására létrehozott Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban 25 év alatt 91 alkalommal részesült romániai kutató a támogatásból, derül ki a beharangozóból. A tudományos találkozót a Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) szervezi az évforduló alkalmából, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Történelem Karának dísztermében (Jókai/Napoca utca 11.). Az előadások a tervek szerint online is követhetőek lesznek.Fotó: MTA.hu

Csütörtökön 10 órakor Gábor Csilla akadémikus, a KAB elnöke, a Bollobás Enikő akadémikus, a Bolyai Kuratórium tagja és Soós Anna egyetemi docens, a BBTE rektorhelyettese köszönti a résztvevőket, majd kerekasztal-beszélgetéssel, 11:30-tól pedig előadásokkal folytatódik a program este hétig. Pénteken szintén 10 órakor kezdődik a nap, a zárszó a tervek szerint 17 órakor hangzik el.

A konferencián húsz kutató tart előadást a legkülönbözőbb tudományterületekről, lesz szó többek között irodalomról, történelemről, filmről, teológiáról, kommunikációról, biológiáról, fizikáról. A teljes program ide kattintva olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?