Költözhet a Mona Lisa

Saját termet kaphat a Louvre-ban Leonardo da Vinci híres festménye, a Mona Lisa. A múzeum igazgatója szerint ez a megoldás naponta több ezer látogatónak nyújtana jobb élményt – írja a The Guardian.

A Mona Lisa, a világ leghíresebb portréja saját szobát kaphat a Louvre-ban – mondta Laurence des Cars, a múzeum igazgatója. A France Inter televíziónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy mindig frusztráló, ha nem a lehető legjobb fogadtatásban részesítik a látogatókat, és ez a Mona Lisa esetében is így van. Jobb megoldásnak tűnik, ha a festményt egy külön teremben helyezik el, ez ügyben a Louvre folyamatosan tárgyal a kulturális minisztériummal a lehetséges megoldásokról.

Forrás: Wikipédia

„Egy ilyen lépés jobb élményt nyújtana a látogatóknak, akik közül sokan csak a híres festmény miatt látogatják a Louvre-t” – mondta Laurence des Cars.

A Louvre a világ legnépszerűbb múzeuma, 2023-ban közel 9 millió látogatót fogadott. Des Cars elmondta, hogy 80 százalékuk dacolt a tömeggel, hogy megpillantsa Mona Lisa rejtélyes mosolyát. A festmény a múzeum Salle des États termében, a múzeum legnagyobb kiállítóterében lóg, védőüveg mögött, ám Leonardo da Vinci remekműve nincs ott egyedül: a 16. századi velencei mesterek alkotásai kísérik, a terem másik oldalán pedig a Louvre legnagyobb festménye, Paolo Veronese Kánai menyegző című képe függ. A múzeum vezetősége szerint egy külön terem sokkal jobb élményt nyújthatna a látogatóknak, nem kellene folyamatosan hatalmas tömegen átvergődnie magát mindenkinek, hogy megcsodálhassa a méltán híres alkotást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?