Két fiatal magyar alkotó a 2022-es Berlinale Talents tehetséggondozó programjában

A Berlini Nemzetközi Fesztivál tehetséggondozó programjába bekerült Kis Hajni és Szakonyi Noémi Veronika, mindketten fiatal magyar rendezők. A listán öt román filmes is szerepel, tájékoztat a Filmtett – Erdélyi Filmes Portál.

Ezúttak Kis Hajnit, a Külön falka forgatókönyvíróját és rendezőjét, illetve Szakonyi Noémi Veronikát, a Hat hét című film rendezőjét érte a megtiszteltetés, hogy részt vehet a Berlini Nemzetközi Fesztivál ideje alatt történő Berlinale Talents tehetséggondozó programjában február 18. és 23. között. A hatnapos tapasztalatcsere témája You Must Be Joking: Humour In Serious Times (Bizonyára viccelsz: humor komor időkben).

Külön falka | Fotó: Nyoszoli Ákos

A programba 125 ország 3295 jelentkezője közül válogattak a bírák, végül 68 ország 204 fiataljára került a választás. A listán öt román filmes is szerepel: Marian Bălan hangmester, Oana Furdea filmforgalmazó, Dora Leu filmkritikus, valamint két színésznő, Ioana Chițu és Alina Șerban – utóbbi az első, igazán sikeres és nemzetközi szinten is díjazott romániai roma film- és színházrendező, aktivista is egyben.

Az erdélyi mozikban áprilisban debütáló Külön falka című film egy különös apa-lánya kapcsolatot mutat be, amikor a film főszereplője, a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) megtudja, hogy édesapját, Tibort (Dietz Gusztáv) kiengedték a börtönből és minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor magának való alkat, erőszakos természete miatt kerüli a lányával való találkozást. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A Hat hét című film egy érettségi előtt álló, nehéz körülmények között élő fiatal története, aki teherbe esése után úgy dönt, örökbe adja kislányát. Amíg a lány eleinte úgy érzi, profi asztalteniszező karrierje érdekében a legjobb döntést hozta, a szülés után mégis elbizonytalanodik. A jogszabály alapján mindössze hat hét áll rendelkezésére arra, hogy meggondolja magát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?