Karanténmesét mutat be Csukás István nyomán a székelyudvarhelyi színház

Csukás István Hapci-rakéta a Hókuszpókusz-szigetekre című műve nyomán készült előadást mutat be vasárnap a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A Csukás-műből kiinduló, az alkotók saját gyermekkori élményeit a közösségi módszer révén egybeszövő előadás egy háromgyerekes kutyás család karanténmeséje, Dani, Pircsi és Pityike fejlődéstörténete, zenével.

A Hapci-szigetek az elmúlt időszak élethelyzeteinek feloldásában megoldásokat kínáló meseelőadás, a teljes Csukás-világ több elemét segítségül hívva járja körbe, hogy mit jelenthet az együttlét, milyen feszültségeket szülhet az egymásrautaltság, hogy mennyiben járul hozzá az egymásra figyelés a fejlődésünkhöz, olvasható a színház közleményében.

Az előadást Dávid Péter rendezte, György Eszter jelmeztervező, Golicza Előd díszlettervező, Bocsárdi Magor zeneszerző, valamint Győrfi Kata dramaturg közreműködésével. Játsszák: Szűcs- Olcsváry Gellért, Varga Márta, Esti Norbert, Lukács Emőke, Jakab Tamás, Albert Orsolya.  

A Hapci-szigetek február 7-én, vasárnap 17 órától kezdődő bemutatójára kedvezménnyel kedveskedik nézőinek a színház, ugyanis a csak a felnőtt nézőknek kell fizetniük, a gyerekek ingyen tekinthetik meg az alkotók által hatéves kortól ajánlott előadást. A bemutatót követően még két alkalommal lesz látható az előadás februárban: 8-án, hétfőn,  18 órától és február 9-én, kedden  a meghirdetett időponttól eltérően 10 órától. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?