Jövő hétre már biztosan kiderül, ki lesz az új Nemzet Színésze

Benedek Miklós januárban bekövetkezett halála óta húzódik az új Nemzet Színészének kiválasztása. Most Jordán Tamás tett pontot a találgatások végére: jövő héten már biztosan kiderül, ki lesz a csapat tizenkettedik tagja.

A Nemzet Színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A címet legfeljebb tizenketten viselhetik, akik életük végéig havi nettó 630 ezer forint juttatásban részesülnek. Ha közülük valaki meghal, a megüresedett helyre a cím többi birtokosa egyhangú szavazással választ új színészt.

Forrás: Wikipédia

Benedek Miklóst 2023-ban választották maguk közé a Nemzet Színésze cím birtokosai. Januárban bekövetkezett halála után egy férfi színészt kell helyére válasszanak, ám míg hagyományosan az új tag kiválasztására az elhunyt temetése után kerül sor, addig ebben az esetben már lassan három hónapja húzódik a folyamat. Ebben közre játszott Vidnyánszky Attila sérülése is, emellett sokan azt feltételezték, hogy a címet meg fogják szüntetni, pontosabban egybeolvasztják valamilyen állami kitüntetéssel.

Jordán Tamás, a Nemzet Színésze cím egyik birtokosan most a Klubrádióban tett pontot a találgatások végére. Elmondta: jövő hétre biztosan kiderül, ki veszi át Benedek Miklóstól a Nemzet Színésze címet.

A Nemzet Színésze cím jelenlegi birtokosai:

Almási Éva
Bodrogi Gyula
Cserhalmi György
Jordán Tamás
Király Levente
Lehoczky Zsuzsa
Molnár Piroska
Pogány Judit
Szacsvay László
Tordy Géza
Udvaros Dorottya

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?