Japán sztrájkot hirdet a Csíki Székely Múzeum

Csatlakozott az országos tiltakozáshoz a Csíki Székely Múzeum a Kulturális Minisztérium által beígért, pozitív irányú változtatások elmaradása miatt.

A Csíki Székely Múzeum csatlakozik a CulturMedia – Kulturális és Média Szakszervezetek Országos Szövetsége, amely az Alfa Kartell Országos Szakszervezeti Szövetség tagja – által elindított országos tiltakozáshoz, melyet a Kulturális Minisztérium által beígért, 2024. áprilisától életbelépő pozitív irányú változtatások elmaradása váltott ki. Úgy véljük, hogy a kultúra sajnálatos módon háttérbe szorul, jelentősége csökken stratégiai fontosságának ellenére.

Forrás: Csíki Székely Múzeum

„Tevékenységünk, szakmai tudásunk, örökségünk értékét veszíti jelen körülmények között. A japán sztrájk egyik célja, megszüntetni a különböző kulturális intézményekben dolgozók bérezési rendszerében létező egyenlőtlenségeket, és múzeumi alkalmazottként szakmai felkészültségünkhöz méltó bérezésben részesülni. Tiltakozunk a diszkriminatív bérpolitika és a kormány képviselői által nyilvánosan megfogalmazott ígéretek be nem tartása ellen. Tiltakozásunk jeléül fehér karszalagot viselünk az intézmény falain belül, illetve a régészeti ásatások helyszínein is. A múzeum működését jelen tiltakozás nem befolyásolja” – olvasható a múzeum közleményében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?