Ismét beköltöznek a múzsák és az alkotók a sándorhomoki Kováts kúriába

Kreatív nyílt napot tartanak a sándorhomoki Kováts kúriában. Június 29-én, szombaton az alkotás lesz a középpontban.

„Az elmúlt időszakban már kiderült, hogy a kúria évszázados falai, a kert magával ragadó hangulata inspirálóan hatnak az emberekre. Mi pedig teret adunk, hogy ezeket az sokszor legegyszerűbb dolgokban rejlő inspirációkat, ihletmorzsákat különböző alkotások formájában felszínre hozzuk úgy, hogy mind az alkotók mind pedig a szemlélők kiteljesedjenek” – írják közleményükben a szervezők.

Forrás: Florin Dragoș Facebook-oldala

Az Art Mansion nyílt nap szervezői úgy fogalmaztak, hogy a nyár kezdete az alkotókban is felébresztette az itt és most érzését, és a képzelet határtalanságát tárta elé, melybe kapszkodva átadta magát az alkotás folyamatának. Június 29-én a sándorhomoki Kováts kúriában lehetőség nyílik arra, hogy közösen teremtsenek értéket.

A délután folyamán, 14–16 óra között akvarell workshopot tart a kezdő alkotóknak Florin Dragoș. A részvételi szándékot előzetesen lehet jelezni a Kováts kúria Facebook- vagy Instagram-oldalán, üzenetben, viszont a helyszínen is lehetőség lesz csatlakozni. Az alkotáshoz szükséges eszközöket a szervezők biztosítják.

A workshop után, 16.30 és 18 óra között művész kvízre kerül sor román és magyar nyelven. Az agytekervényeket megmozgató tevékenységre 3-4 fős csapattal lehet jelentkezni: nincs más teendő, mint a egy üzenetet írni a Kováts kúria Facebook- vagy Instagram-oldalára a csapat nevével és annak tagjaival.

18.30-tól Florin Dragoș akvarell technikával készült alkotásainak kiállítását és a sándorhomoki Kováts kúriárnál készült alkotások kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. 20 órától Midnight Stories akusztikus koncertre, 22 órától pedig szabadtéri filmvetítésre várnak mindenkit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?