Gyermekeknek és fiataloknak szól a Hargita Együttes legújabb műsora

A napokban mutatta be új műsorát a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. Az előadás gyermekeknek és fiataloknak szóló interaktív folklórműsor, amelyben a nézőtéren ülőket is bevonják egyes jelenetekbe.

Új folklórműsort állított színpadra a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Életkerék címmel. A gyermek- és ifjúsági előadás közvetlen kapcsolatot alakít ki a közönséggel. A műsor interaktív, a táncosok a nézőtéren ülőket bevonják a műsor karakteresebb jeleneteibe, a nézőtéren helyet foglalók közül kerül ki például a pünkösdi királynő, a vőlegény, az avatandó legény. Fotók: Gábor Mihály

„A produkció dramaturgiája az élet legfontosabb fordulópontjai mentén halad, építve az adott tájegységre jellemző népszokásokra. Az előadás célja, hogy a 21. században élő fiatal generáció identitás- és értékvesztett oldalát átfordítsa az elmúlt évszázadokban bevált morális értékrendszer irányába. Az alkotóknak az az érzése ihlette a műsort, hogy a mai kor gyermeke elvesztette a funkcionális kapcsolatát az élet legfőbb fordulópontjaival” – írták az előadásról a készítők.

A produkcióban helyet kapnak Szatmár (Nagyecsed, Tyukod), Sárrét (Szeghalom, Dévaványa), Kibéd, Bogártelke, Méhkerék, Ajak reprezentatív táncai és dalai.

Az Életerék rendező - koreográfusa Farkas Tamás, rendezőtársa Farkas Ágnes, a zenei szerkesztő pedig András Orsolya és Mihó Attila. Az előadást februárban négy alkalommal tűzi műsorra a társulat, szerdán Csíkszeredában, csütörtökön Csíkkozmáson, pénteken Csíkszentgyörgyön, vasárnap Csíkcsicsóban láthatja a közönség a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?