Forradalom utca 48. - történelmi diákvetélkedőt közvetít az Erdély TV

Március 15-én 21 órától öt rangos erdélyi magyar középiskola csapata idézi fel az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeit a Forradalom utca 48. elnevezésű történelmi vetélkedőn, amelyet az Erdély TV közvetít.

A versenybe szálló diákok elméleti tudásukat, kreatív és produceri készségeiket mérik össze. Idén a csapatok feladata kibővült egy kisfilm elkészítésével, amelyben Petőfi Sándor forradalmár, költő erdélyi jelenlétét dolgozzák fel. A videó kivitelezésének stílusa, az események történelmi korba való helyezése és megjelenítése, illetve a bemutatás szempontjai a versenyzők elképzelésére voltak bízva, derül ki az Erdély TV közleményéből.Fotók: Erdély TV

A történelmi vetélkedőn részt vesznek a Székely Mikó Kollégium diákjai Sepsiszentgyörgyről, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjai Csíkszeredából, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai Kolozsvárról, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjai Marosvásárhelyről és a Bethlen Gábor Kollégium diákjai Nagyenyedről.

A vetélkedőt az Erdélyi Magyar Televízió a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Ügyvezető Elnökségével közösen idén kilencedik alkalommal szervezi meg. A műsor március 15-én 21 órától az Erdélyi Magyar Televízióban, illetve a televízió YouTube-csatornáján követhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?