Elmaradó lazítások, közelgő választások – az Erdély TV műsorán

Többek közt a lazítások elmaradásáról, valamint a közelgő helyhatósági és parlamenti választásokról is beszélnek a szerda esti Sajtóprés műsorában.

A hírek szerint elmaradnak a régen várt és július elsejére beharangozott lazítások a koronavírus-járvány negatív alakulása miatt. A hír élénken foglalkoztatja a közvéleményt, holott nincs új a nap alatt: Románia az az ország, ahol az emberek mindig várnak valamit, mindig reménykednek valamiben, ami aztán elmarad, vagy nem úgy valósul meg, ahogyan azt elképzelték.

Mennyire szilárd a román demokrácia, mennyire tartósak azok a szabadságjogok, amelyről most a járvány miatt önként és szó nélkül lemondtunk? Visszakapjuk-e a szabadságunkat teljesen? Vészhelyzet a román-magyar kapcsolatokban is. A trianoni diktátum évfordulója kapcsán egy új járvány lobbant fel újra a román politikában, a szélsőséges magyarellenesség. A román pártok versenyt futnak, hogy ki tudja hátrányosabb helyzetbe hozni a magyarokat. Mi a magyar válasz erre? Hoznak-e változást ezen a téren a közelgő helyhatósági és parlamenti választások? Az Erdélyi Magyar Televízió Sajtóprés műsorában ezeket a témákat boncolgatja Farkas István műsorvezető vendégeivel: Markó Bélával és Pataky Istvánnal. Kövessék a műsort az Erdély TV képernyőjén és Facebook-oldalán szerda este 8 órától!

 

Kapcsolódók

Kimaradt?