Folytatódhat a marosvásárhelyi Kultúrpalota felújítása, új kivitelezővel szerződtek

Megújulhat a marosvásárhelyi Kultúrpalota homlokzata, Tükörterme, tetőzete, nyílászárói és vasszerkezete, miután a Maros Megyei Tanács szerződést kötött a kivitelezésre a SC Lukacs Alpin’s SRL céggel.

Az A-kategóriás műemléképület felújításának összértéke 10 millió 918 lej, ebből 4 millió 881 ezer lej a Maros Megyei Tanács önrésze. A kivitelező cégnek közel 6,3 millió lejt fizet a hátramaradt munkálatokért, közölte a Maros Megyei Tanács.Fotó: Borsi Balázs

A Maros megyei önkormányzat még 2017-ben nyert európai uniós támogatást a Kultúrpalota felújítására a 2014–2020 közötti regionális operatív programból. A felújítási munkálatoknak 2019-ben kezdett hozzá a pályázatot megnyerő Ploieşti-i cégtársulás, ám a folyamatos késések és a határidők figyelmen kívül hagyása miatt a megyei önkormányzat 2020-ban felbontotta velük a szerződést. Addig a felújításnak csupán a 37 százalékával készültek el.

A megyei önkormányzat ezt követően többször is meghirdette a munkálatokat az Elektronikus Közbeszerzési Eljárások (SICAP) felületén, kisebb módosításokat is eszközölt a feladatfüzeten, míg végre eredménnyel zárult az ötödik kiírás.

A felújítás a tervek szerint 2023 végén zárul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?