Fiatalon elhunyt költőt gyászol a művészvilág – holttestét közösségi összefogással sikerül hazahozni Bihar megyébe

Közösségi összefogással sikerült összegyűjteni a pénzt, hogy hazahozzák Magyarországról Gódza Csilla Boglárka holttestét.

A Facebookon érkezett a tragikus hír, hogy a fiatal, Bihar megyei születésű, Móricz Zsigmond-ösztöndíjas költő 23 éves korában a hétvégén elhunyt Budapesten. 

Gódza Csilla | Fotó: Fodor Réka Facebook-oldala

„2018-ban Arany János balladaestet rendeztem a margittai Horváth János Elméleti Líceum diákjainak. Rengeteg tehetséges fiatallal dolgoztam, aztán megérkezett az egyik próbára egy különös lány, gitárral és én beleszerettem. Ő kísérte a balladákat, énekelt is, kiderült, hogy tehetséges költő (…) olvastam a szomorú hírt, nem találta a helyét a világban” – írta többek között Fodor Réka, nagyváradi színművész is a közösségi oldalán. Sokan ismerték és szerették a fiatal nőt, és közösségi összefogás alakult ki, hogy a gyászoló családnak segítséget nyújtsanak a holttest a hazaszállításához.

Többek között Bályok (Balc) polgármestere, valamint a Margittai Ifjak Köre (MIK) az RMDSZ-el közösen is felhívást intézett a közösséghez annak érdekében, hogy a mintegy 8000 ezer lejt előteremtsék. „Minden segítség számít!” – hangsúlyozták, az összefogásnak pedig meg is lett az eredménye. Demián Zsolt, Margitta RMDSZ-es alpolgármestere kedd délben arról tájékoztatta a Maszolt, hogy sikerült összegyűjteni az összeget. Erről a gyászoló anya értesítette, aki egyben kifejezte a háláját is a támogatásért.

A fiatal lány véget vetett az életének, a temetéséről később gondoskodnak. Ahogyan Facebook-bejegyzésében Fodor Réka üzente: „Pihenésed legyen csendes, Csilla.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?