Felpezsdül a város a Partiumi Magyar Napokon

A régió legnagyobb rendezvénye ismét üde színfoltot hoz a nyárba, ha augusztus vége, akkor Partiumi Magyar Napok! A közel egyhetes kulturális és szórakoztató rendezvény ismét nívós programok sokaságával jelentkezik augusztus 17–20. között.

Színvonalas előadásokkal, bábszínházi élményekkel, minőségi helyi termékekkel, és nem utolsó sorban igazi sztárfellépőkkel és koncertekkel várják a szatmáriakat és az szórakozni vágyókat a 22. Partiumi Magyar Napok szervezői.

Változatos programok és a szuper előadók

A 22. Partiumi Magyar Napok idén is augusztusban, pontosabban augusztus 17. és 20. között zajlik. Az események helyszíne a Kossuth-kert lesz, ahol megtelnek majd a sétányok a helyi kézművesekkel, és természetesen a hangulatos Borudvarban is érdemes lesz helyet foglalni. Idén sem maradnak el a sportprogramok és a különféle vetélkedők sem, a gyermekfoglalkozások és a kicsiknek szóló előadások. A szervezők idén is sokszínű kulturális és szabadidős programkínálattal készülnek, esténként pedig sztárfellépők és fergeteges koncertek várják a közönséget.

Idén a 22. Partiumi Magyar Napok programjában nagyobb hangsúlyt fektettek a szervezők a sportprogramokra és a zenei kínálat változatosságára, de főleg arra, hogy korosztálytól függetlenül mindenki találjon tartalmas programot. A sportolás fontosságát hivatott népszerűsíteni a most először megszervezett Partiumi Sportsziget, ahol ismert sportolókkal találkozthatunk, de lesz félmaraton és ügyességi bringaverseny is.

„A közel száz programból jószívvel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe remek bábelőadásainkat, a Kossuth-kerti állandó programokat és a rendezvény nulladik napjának programját. Az idei Partiumi Magyar Napok zárókoncertje méltó befejezése lesz a rendezvénynek, ugyanis fergeteges, látványelemekben gazdag koncertet ígér a NOX együttes” – írják közleményükben a szervezők.

Izgalmas koncertek

A PMN nulladik napján, augusztus 16-án a Szépművészeti Múzeumban az érdeklődők 19 órától a Dinu Lipatti Filharmónia művészeiből álló a FOURever kvartett – Alkonyi variációk, a klasszikustól a rockig koncertjét nézhetik meg. A csütörtöki nap is nagyon sok izgalmat tartogat a koncertek szempontjából, hiszen augusztus 17-én 21 órától a legendás Bikini fog koncertezni a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren, a Tarr Beton színpadon. A sokak által kedvelt magyarországi rockzenekar már többször megörvendeztette ismert slágereivel a szatmári közönséget, úgyhogy ezúttal sem fog csalódást okozni.

Fotók: Partiumi Magyar Napok Facebook-oldal

Augusztus 18-án, pénteken a Kossuth-kerti Főszínpadon egy fergeteges koncerttel vár mindenkit a 21.30-tól a  HoneyBeast együttes, míg a Partiumi Borudvarban a CBA színpadon 20 órától a Péterfy Bori & Love Band, majd 23 órától a Parno Graszt mozgatja meg a közönséget.  Augusztus 19-én, szombaton is tovább folytatódik a Borudvari koncertek sora, hiszen 20 órától a Koszika & The Hotshots erdély ízű indie, funk, soul, jazzpop muzsikájára lehet ropni, majd 23 órától a Canarro - swing manouche koncertjét hallgatják. A Kossuth-kerti Főszínpadon 18 órától a The PhoenixSM ezúttal is remek koncerttel készül: alternatív-, punk- és pop-rock ihletésű dalaikat és feldolgozásaikat hallhatják a rajongók, majd 21 óráról a magyar rock legendái, az Ossian lép színpadra a legzúzósabb dalalikkal.

„Augusztus 20-án, Szent István napján egy remek gyerekkoncerrtel nyitjuk a napot a különleges hangulatú Kossuth-kerti Borudvarban, a CBA színpadon, hiszen 11 órától az Iszkiri gyerekzenekar lép fel, majd 16.30-tól a Diabolus in musica játszik az alternatív műfaj kedvelőinek, 20 órától pedig a Sun City Brass kirobbanó koncertjére kerül sor a Borudvarban. A Kossuth-kerti Főszínpadon 18 órától Knock Out bulijára kerül sor, míg a Tarr Beton színpad, a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren a NOX együttes fergeteges, látványelemekben gazdag koncertet ígér a 22. Partiumi Magyar Napok záróakkordjaként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?