Csíki Jazz: minden nap teltházzal, csodás zenékkel, szuper közönséggel

A hétfő esti, ráadásként szervezett rendezvényekkel zárult a Csíki Jazz Nemzetközi Jazzfesztivál Csíkszeredában. A nulladik nappal kezdett, majd július 28-30. között a Mikó-várban tizenharmadik alkalommal megszervezett fesztiválon tizenhárom országból tizenhárom együttes lépett fel, a dzsessz számos stílusát mutatva be a népes közönségnek.

A Csíki Jazz Nemzetközi Jazzfesztivál szervezője a Mini Jazzfesztivál Egyesület, társszervezői a Csíkszeredai Városháza, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ. A fesztivál megvalósulását számos támogató is segítette, így a MOL-Új Európa Alapítvány a Határtalan nyár 2023 programsorozat keretében, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Fotók: Csíki Jazz Facebook-oldal

„A fesztivál szervezésekor megfogalmaztuk, hogy idén fokozottan szeretnénk figyelni egymásra és az értékeinkre, ezért is hívtunk több helyi és magyarországi, hozzánk közel álló zenekart. Többen szinte hazajöttek a fesztiválra, úgy is érezték magukat” – foglalta össze Szilágyi Nóra. A fesztivál főszervezője köszönetét fejezi ki a társszervezőknek, partnereknek, támogatóknak, az önkéntes segítőknek és a fellépőknek, a közönségnek is. Mint mondta, szükség van még néhány napra, hogy a nézőszámot összesítsék, annyi azonban már ma is látszik, hogy a fesztivál mindhárom napján teltház volt – pénteken a nap végére, de vasárnap például már a nap elején is – és mindhárom nap maximális számú jegyet vásároltak a nézők.

A legtöbb néző vasárnap volt, a fináléba azonban a zivataros időjárás is beleszólt, ezért a hétfői ráadás napon a tervezettnél bővebb lett a zenei kínálat.

“Elégedetten és maghatódottan zárom ezt a fesztivált. Nagyon jó volt ennyi boldog embert látni. A fellépőkkel és a közönséggel is úgy örültünk egymásnak, mint egy jó nagy család. Ez hálával tölt el. Nagyon boldog vagyok, és büszke a fesztiválra, a csapatomra. Most egy kis jól megérdemelt pihenés következik, aztán folytatni kell, hisz ezt nem lehet abbahagyni. És ha egy kicsit kipihentük magunkat, majd azt is eláruljuk, ki az a két nagy fellépő, akiket máris meghívtunk a Csíki Jazz jövő évi kiadására” – összegezte Szilágyi Nóra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?