Fellép a szexuális és egyéb abúzusok ellen a BBTE Színház és Film Kara

A művészeti egyetemi oktatásban tapasztalt bántalmazások megállítását tűzte ki célul a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kara, miután több hallgató visszaélésekről számolt be.

A BBTE Színház és Film Kara szerdán közzétett közleményében szögezte le, hogy fellép az egyetemi bántalmazás jelensége ellen, írta a Cultura la dubă portál. A kommünikével a Scena9 portálon megjelent cikkre és a kolozsvári Reactor független társulat ebben a cikkben is említett projektjére reagálnak, amelyben a kolozsvári színészképzés több hallgatója is vall névtelenül az egyetemen tapasztalt bántalmazásokról, visszaélésekről.Illusztráció: Adobe Stock Photo

A Reactor projektjének célja, hogy tudatosítsa a potenciális áldozatokban, hogy mi számít bántalmazásnak.

A BBTE Színház és Film Kara a közleményben szolidaritását fejezi ki mindenféle abúzus áldozataival és szigorúan elítél minden visszaélést, továbbá biztosítja az egyetemi közösség tagjait, hogy mindent megtesznek azért, hogy bizalomra, szakmaiságra és biztonságra épülő oktatási légkört hozzanak létre.

A konkrét lépések között az oktatási folyamat felülvizsgálását, ingyenes, állandó pszichológiai tanácsadás biztosítását, valamint az előadóművészeti képzésre szabott új etikai kódex kidolgozását említik.

„Bátorítjuk az áldozatokat és az esetleges tanúkat, hogy ne hallgassák el, ha ilyen és ehhez hasonló elítélendő cselekedetekről van tudomásuk" – áll a közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?