Eseménydús hétvégére készülnek Csernátonban

Két esemény házigazdája is lesz a hétvégén a kézdiszéki Csernáton: a Haszmann Pál Tájmúzeumról híres településen nyitják meg az IKA képzőművészeti tábor zárókiállítását, ez mellett pedig sor kerül a számos résztvevőt váró IX. Huszár -és Katonadal találkozóra is.

Mindkét eseményre vasárnap kerül sor, a Székely Géza csernátoni születésű Kolozsváron élő grafikusművész által megálmodott VII. IKA művésztelep zárókiállítását 17.30 órakor a Sylvester Lajos Községi Könyvtár pincegalériájában nyitja meg Deák Ferenc Loránd műkritikus. A táborban gyerekek is alkottak | Fotó: Székely Géza/FacebookA művésztábor során a tanulók a Haszmann Pál Múzeum udvarán, a felnőttek az Enikő Panzióban, az alsócsernátoni református parókia vendégházában, az Imádó Panzióban és a Sylvester Lajos Községi Könyvtárban alkottak. Az idei táborban sok képzőművész és gyerek vett részt az országból és külföldről.

Huszár- és Katonadal találkozó kilencedszer

Szintén vasárnap a Haszmann Pál Múzeumban (rossz idő esetén az alsócsernátoni református templomban) tartják a huszár- és katonadal találkozót, amelynek kilencedik alkalommal a házigazdája Csernáton. Az IKA Ifjúsági Egyesület, Csernáton Község Polgármesteri Hivatala, a Haszmann Pál Kulturális Egyesület, és a Pakó András Férfidalcsoport szervezésében zajló rendezvény 11.45-kor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Hősök emlékművénél, ezt követően a részvevők átvonulnak a múzeumkertbe ahol 14 órakor veszi kezdetét a csoportok fellépése.A szerző archív felvétele Az idei résztvevők: Marosvásárhely, Brassó, Gyergószentmiklós, Udvarhely, Sepsiszentgyörgy, Gyergyóditró, Gyimesvölgye, Csíkrákos, Csíkborzsova, Siklód, Keresztvár, Marosszentgyörgy, Szászcsávás, Barót, Bibarcfalva, Szentivánlaborfalva, Székelytamásfalva, Kézdiszentkereszt, Gelence és Csernáton kórusai, dalcsoportjai, valamint a kézdiszentkereszti Tisztás Néptáncegyüttes és a csernátoni Szakajtó Néptánccsoport, az uzoni Atlantisz fúvószenekar.

Szólisták: Regián Melinda, Jánó Kinga, Barabás Lajos-Zsolt, Antal Tibor és Sipos Sándor. Zenél Veres Hunor és zenekara.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?