Elindult a CastleTrip honlap, erdélyi kastélyokat fedezhetünk fel

Civil kezdeményezésből született és ingyenesen használható az AntePortum Egyesület által létrehozott CastleTrip nevezetű honlap, amely átfogó tudástárat kínál Erdély kastélyairól és kastélytúra útvonalakat is ajánl az érdeklődőknek.

A Castle Trip jelenleg román és magyar nyelven működik és bárki számára hozzáférhető és bejárható, regionális jellegű útvonalakat, szervezett kastélytúrákat mutat be, és fontos információkat tartalmaz Erdély legjelentősebb, látogatható kastélyairól, kúriáiról és udvarházairól. Az útvonalak –  amelyek közül jelenleg három érhető el: érmelléki, Felső-Maros menti és háromszéki – egy-egy erdélyi régió nemesi épületeit foglalják magukba.

Fotó forrása: Castle Trip – Erdélyi kastélyok útja

A felületen minden olyan információ elérhető, amely egy kastélytúra előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges: történelmi, építészettörténeti, művészettörténeti és családtörténeti információk az épületekről, fényképek, helyrajzi és látogatási információk, praktikus tippek és tanácsok.

A projekt célja, a hazai kastélyturizmus népszerűsítése és fellendítése mellett a kastélytulajdonosok közötti együttműködés elősegítése, ami elengedhetetlen egy aktív turisztikai jövőkép megvalósításához. A weboldal átfogó alaptudást tesz elérhetővé az egyes épületekről, amelyet az érdeklődők otthonról is megtekinthetnek, de a helyszíni felfedezés, bejárás közben is használható.

A honlap még számos fejlesztés vár: a jelenleg elérhető nyelvek mellett angol és német nyelven is megjelenítenék az információkat, de az útvonalak számát is bővítenék és további információkkal egészítenék ki a tartalmakat, például étkezési- és szállásajánlatokkal vagy kastélyokhoz kapcsolódó programlehetőségekkel. A létrehozók célja, hogy a jövőben a lehető legszélesebb körű információk és szolgáltatások váljanak hozzáférhetővé egyetlen felületen – írják közleményükben.

Az AntePortum Egyesület 2019-ben alakult. Alapítói a szellemi és épített örökség megmentése és népszerűsítése iránt elkötelezett fiatalok. Az egyesület tevékenységének két alapeleme van: közösségépítés és kulturális programszervezés. Célja, egyrészt összefogni a kultúra iránt érdeklődő nem csak erdélyi fiatalokat, másrészt kulturális értékteremtő tevékenységeket megvalósítani a közösség erejével, figyelembe véve a kor igényeit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?