FRISSÍTVE – Elhunyt Lőrincz Gyula kolozsvári képzőművész, díszlettervező

55 évesen hirtelen elhunyt Lőrincz Gyula kolozsvári képzőművész, közölte hétfőn Facebook-oldalán a Kolozsvári Magyar Opera, amelynek díszlettervezőként munkatársa volt.

Lőrincz Gyula Székelyudvarhelyen született 1967-ben. 1996-ban diplomázott a Képzőművészeti Főiskolán. Márkos Tündével közösen alapította a kolozsvári Vision Art céget, a KL Fotógaléria fotóművészeti kiállítóhelyet, a Foto&Model országos havi folyóiratot, a Pro Fotografia Alapítványt, együtt szerveztek Nemzetközi Fotóművészeti Alkotótábort Torockón, és közösen alapították a ma is működő kolozsvári Insomnia kulturális kávéházat. Dolgozott a Krónika napilap művészeti vezetőjeként is.

Az 1990-es évektől kezdve több egyéni festészeti kiállítása és performansza volt, főleg Kolozsváron, de csoportos tárlatokon is szerepelt. A Múzsa című festészeti kiállítását Kolozsvár mellett Miskolcon és Csíkszeredában is bemutatták. A temesvári Művészeti Múzeum és a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteményébe kerültek be munkái.

2004 óta dolgozott díszlettervezőként különböző társulatokkal, elsősorban a Kolozsvári Magyar Operával. A tervei nyomán megvalósult jelenetek nyomán készült festményeiből 2016-ban mutatott be tárlatot, Opera-impressziók címmel.

FRISSÍTÉS: Lőrincz Gyula temetése július 29-én, pénteken 13 órakor lesz a kolozsvári Házsongárdi temetőben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?