Elhunyt Lasse Wellander, az ABBA gitárosa

Hetvenéves korában elhunyt Lasse Wellander, az ABBA együttes gitárosa. A zenész halálhírét családja jelentette be a művész Facebook-oldalán.

Mint írták, a gitáros rákbetegségben szenvedett. Szerettei körében, nagypénteken hunyt el. „Nagyszerű és szerény zenész voltál, de mindenek felett egy csodálatos férj, apa, testvér, nagyszülő voltál. Kedves, szelíd, gondoskodó és szerető… és még annyi minden, amit szavakkal nem lehet leírni” – olvasható a családja által megfogalmazott bejegyzésben.

Fotó: Lasse Wellander Facebook-oldala

A svéd gitáros 1974. októberében játszott először az ABBA-val, amelynek stabil tagjává vált. Neve nem csak a stúdióalbumokon szerepelt, hanem rendszeresen fel is lépett a világhírű együttes koncertjein. Az ABBA tagjai hétfőn az együttes közösségi oldalán búcsúztak a gitárosuktól. „Lasse egy drága barát, egy humoros fickó és egy fantasztikus gitáros volt. Kreativitása és fellépése hatalmas jelentőséggel bírt” – fogalmaznak.

Wellander dolgozott a Mamma Mia! című mozi filmzenéjén is, majd 2021-ben az ABBA Voyage című albumához adta a nevét. Az ABBA mellett több más svéd együttessel dolgozott együtt, de 1981 óta íródó szólókarrierje során hét önálló albumot is megjelentetett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?