Csúcsdöntési kísérlet: több mint két napja folyamatosan zongorázik Thurzó Zoltán zongoraművész

Mint arról beszámoltunk, Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész „a világ leghosszabb egyszemélyes zongorajáték-maratonja" kategóriában szeretne világcsúcsot dönteni. Ezzel bekerülne a Guiness Rekordok Könyvébe. A kihívás november 30-án kezdődött és december 6-án ér véget.  

A 38 éves nagyváradi zongorista a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartja maratoni koncertjét: már több mint két napja folyamatosan játszik. A művésznek minden órában a rendelkezésére áll öt perc szünet, amelyet vagy felhasznál, vagy felhalmoz. Ugyanígy felhalmozhatja a darabok közötti 30 másodperces szünetet is. Az érdeklődők Thurzó Zoltán hivatalos Facebook-oldalán élő video-bejelentkezéseket követve hallgathatják a koncertet.

Kócza Erika, a zongoraművész párja a Maszolnak elmondta, hogy Thurzó Zoltán „hullámokban bírja a megpróbáltatást”. Csütörtök délután „nagyon jó kedve volt, bulis hangulatot teremtett” – magyarázta. Az érdeklődők dalokat is kérhettek, ugyanis a művész filmzenéket, laza hangvételű zeneműveket játszott. Néhány ember táncolt is” – tette hozzá Kócza Erika.

Persze a folyamatos zenélés szellemileg és fizikailag is megterhelő, ezért nem meglepő, hogy a zongoraművész olykor mélypontra kerül: „Vannak mélypontok, azok kegyetlenek. Ilyenkor »megzuhan«, közben mégis folyamatosan zongorázik. A »morálját fel kell emelni«, ezért állandóan ott vagyok mellette a színpadon” – hangsúlyozta Kócza Erika.

Fotó: Kócza Erika

Kiemelte azt is, hogy az előadóművésznek már kétszer sikerült pihennie: egy 55, valamint egy 65 perces szünetet tartott. Ez idő alatt aludt, étkezett, kávézott és masszázst kapott, hogy megújult energiával folytathassa a csúcsdöntési kísérletet.

Kapcsolódók

Kimaradt?