A temesvári filharmónia volt igazgatója koordinálhatja az Európa kulturális fővárosa projektet

A temesvári filharmónia 2021-ben eltávolított igazgatója, Ioan Coriolan Gârboni szerda este az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a kulturális minisztérium őt nevezi ki a Temesvár – Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt főbiztosává, helyettes államtitkári ranggal.

Ioan Coriolan Gârboni szerint a kulturális minisztérium szeretné újraindítani a Temesvár – Európa Kulturális Fővárosa 2023 projektet, és tenni fog azért, hogy a program megvalósuljon. Mint mondta, kinevezése hamarosan megtörténik.Fotó: Agerpres

A volt menedzsert 2021 nyarán váltották le a temesvári filharmónia éléről, mert nem kapta meg a mandátuma folytatásához szükséges 9-es jegyet, csak 8,70-et. Óvását nem fogadta el a filharmóniát fenntartó polgármesteri hivatal, ám perelt, és a temesvári törvényszék neki adott igazat, kártérítés kifizetésére kötelezve a városvezetést, amire végül nem tartott igényt. A temesvári filharmóniát jelenleg megbízott igazgató vezeti.

Amennyiben kinevezik, Ioan Coriolan Gârboni főbiztosként a teljes Temesvár – Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt koordinálásáért felel majd, feladata lesz összehangolni a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2021 Egyesület, a polgármesteri hivatal, a Temes Megyei Tanács és a kulturális minisztérium elképzeléseit, ami eddig korántsem volt konfliktusoktól mentes. Ráadásul azzal a polgármesteri hivatallal kell szorosan közreműködnie, amellyel a korábbi per miatt nem felhőtlen a viszonya.

Mint írtuk, a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2021 Egyesület korábbi ügyvezetője, Simona Neumann december végén mondott le, miután az általa vezetett intézmény évek óta bírálatok középpontjában állt. 2021 júniusában Temesvár polgármestere, a Temes megyei önkormányzat elnöke és a kulturális miniszter közös levélben közölte a kulturális fővárosi cím brüsszeli illetékeseivel, hogy az egyesület vezetése már nem élvezi a bizalmukat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?