A színház világnapján startol a marosvásárhelyi színisek Havi Dráma új sorozata

Márton Csilla Jégsivatag című drámájával a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem drámaíró szakos hallgatóinak szövegeiből készült sorozat indul a Havi Dráma keretében.

A drámában visszatérő motívum az Amerikából importált babaváró buli, amelynek fő célja a megszületendő gyermek nemének leleplezése. De arra is kitűnő alkalom lehet, hogy a gyermekvállalásról beszéljünk. A hat szereplő gyermekeinek megszületése közben járja körül a nagy kérdéseket. Hány gyerek legyen? Legyen egyáltalán? Számít-e a baba neme? Lehet egyáltalán tervezni? Hétköznapi beszélgetések hétköznapi figurák között. De semmi sem az, aminek látszik.

A Havi Dráma YouTube-csatornáján március 27-én, szombaton 18 órától ingyenesen megnézhető 36. Havi Dráma felolvasó-színházi előadás. Az szereplői Kovács Kata Milla és Adorjáni Nagy Zoltán első éves színész magiszteri szakos, valamint Zárug Berni, Kelemen Roland, Kovács Emese és Tófalvi Előd másodéves drámaíró magiszteri szakos egyetemi hallgatók. Rendező B. Fülöp Erzsébet.

A videofelvételt Kelemen Roland szerkesztette, a sorozat műszaki munkatársa Nagy Bodó Szilárd multimédia szakos egyetemi hallgató. A drámaíró osztály szaktanára Kárpáti Péter, osztályvezetője Albert Mária. A sorozat kezdeményezője és koordinátora Patkó Éva.

Kapcsolódók

Kimaradt?