banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A nemzet tehetségeiért díjban részesült az Osonó Színházműhely vezetője

Bonis Bona díjban részesült a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely vezetője és rendezője, Fazakas Misi. A Bonis Bona – nemzet tehetségeiért díjat a Nemzeti Tehetség Központ ítéli oda a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakembereknek.

A tehetségsegítő kategóriában 102 jelölés érkezett, köztük volt Fazakas Misi is, akinek munkásságát több évtizedes tehetséggondozói tevékenysége, és számtalan fiatal tehetség életére gyakorolt pozitív hatása alapján ismerték el.

Munkásságának 25 éve alatt 96 drámatábort, 15 Erasmus-projektet, 10 Határtalanul programot szervezett. Trénerként évente közel 100 műhelyfoglalkozást és 10 képzést tart. A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely keretében évente közel nyolcezer fő vesz részt a színházi és oktatási tevékenységeken.

Fotók: Osonó Színházműhely

A független társulat 2015-ben megkapta a Nemzeti Tehetségpont minősítést, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált. Fazakas Misi vezetése alatt az Osonó Színházműhely 37 országos és nemzetközi fesztiválon vett részt, és 36 alkalommal részesült a legjobb csapatnak vagy legjobb színésznek járó díjban. Fazakas Misi 2000-ben alapította meg a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatát, amelynek tavalyig volt vezetője és színészmesterség tanára.

Ebben a periódusban 7 első, 5 második és 4 harmadik helyezést értek el a sepsiszentgyörgyi drámások az Országos Színészmesterség Tantárgyversenyen, illetve más országos és nemzetközi megmérettetéseken 18 díjban részesültek, így a tagozat a legtöbbet díjazott romániai drámatagozattá vált. Ennek következtében, 2012-ben egy olyan egyedülálló, innovatív moduláris rendszerrel reformálta meg a középiskolás színészoktatást, amelyet a romániai oktatási minisztérium méltatott és jóvá is hagyott.

Fazakas Misi több nemzetközi projektet kezdeményezett Thaiföldtől elkezdve Olaszországon keresztül egészen Marokkóig, amelyben többen vettek részt az általa vezetett tehetségműhelyekből. Tevékenységének hatására ma ötvennél több azok száma, akik Erdély valamely színházában tevékenykednek, de nagyon sokan más szakmai területeken végeznek kiváló munkát. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?