A Szilágyságban táncházzal, előadással, hangversennyel ünneplik a magyar kultúrát

Szilágybagoson, Sarmaságon és Zilahon tisztelegnek a magyar kultúra előtt, élőzenés táncházat, hagyományra, értékre alapozó előadást és zongorahangversenyt is szerveznek.

Magyar kultúra napi élőzenés táncházat szervez a Szilágybagosi Bánffy Kulturális Egyesület január 20-án, szombaton 19:00 órától, a Szilágybagosi Kultúrotthonban. Zenél az Id. Csuba Ferenc Emlékzenekar, oktatók: Farkas Gábor és Ragula Dalma. Az est folyamán fellép a Tilinkó Néptánccsopor Dabasról.

A Magyar Kultúra Napját a Sarmasági Művelődési Házban is megtartják január 21-én, 17:00 órától. A rendezvény Horváth József nyugalmazott történelemtanár ünnepi beszédével veszi kezdetét, ,,A Magyar Kultúra napja – hagyomány és érték" címmel. Ezt követően fellép az Illegetők Néptáncegyüttes hangszertagozata, majd a Debreceni Népi Együttes ifjúsági csoportja magyarbődi táncokat mutat be. Az Illegetők Néptáncegyüttes szatmári táncokat ad elő, és mezőküszei tánccal kedveskedik a Debreceni Népi Együttes ifjúsági csoportja, amit a Debreceni Népi Együttes és az Illegetők Néptáncegyüttes közös produkciója követ. Ők szilágysági táncokat mutatnak be. Az élőzenét Major Arnold és a Bürkös Zenekar biztosítja.Plakát Zilahon, hétfőn, január 22-én 18 órától az RMDSZ és az EMKE szervezésében Thurzó Zoltán ünnepi zongorahangversenyén vehetnek részt az érdeklődők a Magyar Kultúra Napja alkalmából a zilahi Szilágy Megyei Kulturális és Művészeti központ Porolissum termében. Az előadás címe: Magyar ábránd, a jelenlévők Kodály Zoltán, Bartók Béla, Liszt Ferenc, Gróf verőczei Pejácsevich Dóra, Erkel Ferenc zongoraműveket hallhatnak.

A nagyváradi születésű Thurzó Zoltán Magyar Kultúra díjas, kétszeres Guinness világrekorder zongoraművész. A hangversenyre a belépés ingyenes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?